Інгредієнти:
- риба 1,7-2 кг (товстолобик, чиста вага);
- цибуля ріпчаста 2-3 шт;
- олія соняшникова 100 г.
Для маринаду:
- вода 1 л;
- сіль 1 склянка (240 г);
- цукор 0,5 склянки (90 г);
- оцет 0,5 склянки;
- чорний перець 10-15 штук (горошком);
- перець запашний 10 штук;
- лавровий лист 4 шт;
- гвоздика 2 штуки;
- кориандр 1 ч.л. (в зернах).
Щоб приготувати маринований товстолобик, спочатку потрібно підготувати рибу.
Так, товстолобика потрібно почистити, випатрати і ретельно помити. Далі відрізаємо голову та хвіст. Також видаляємо плавці (для цього знадобляться кухонні ножиці). Верхній плавець вирізаємо та розрізаємо тушку вздовж по хребту. Хребет теж вирізаємо, залишаться лише реберні кістки.
Потім кожну половину тушки розрізаємо вздовж лінії хребта, а потім упоперек на шматочки шириною приблизно 1,5-2 см.
Хвіст нарізаємо кільцями.
Для приготування маринаду в закипілу воду додаємо сіль, цукор, спеції та оцет. Даємо знову закипіти і відставляємо остигати.
Більше не "Холостяк": Тарас Цимбалюк несподівано для всіх зробив вибір, червоні труси – без шансів
Нова мобілізація у липні: штрафи ТЦК та розшуки потечуть річкою
Переворот долі: 4 знаки Зодіаку, до яких мчить внутрішнє пробудження
"Вона тоді не відмовила": Потап уперше зізнався, як почалося кохання з Каменських - зі зради
Рибу складаємо в окрему каструлю та заливаємо теплим маринадом.
Зверху кладемо відповідну за розміром тарілку або обробну дошку і зверху ставимо щось важке (можна 3-літрову банку з водою). Тримаємо рибу під гнітом 8-10 годин.
Потім рибу складаємо в банку, перекладаючи порізаною кільцями цибулею і поливаючи олією.
Зберігати маринованого товстолоба потрібно в холодильнику до 1 місяця.
Читайте також:
Ніколи так не заварюйте чай: названо 5 найпоширеніших помилок
Машинку доведеться викинути: які речі в жодному разі не можна прати в пральній машині