Якщо хочете смачно нагодувати та приємно здивувати своїх рідних, але при цьому витратити по мінімуму часу та грошей, можна приготувати котлети з шинки, макаронів та сиру. Виходить бюджетно, смачно та незвично.
Продукти:
- макарони 250 грам;
- шинка 200 г;
- твердий сир 100 г;
- яйце 1 штука;
- куркума 1 щіпка;
- трави італійські сушені 1/2 ч. ложки;
- кунжут 2 ч. ложки;
- сухарі панірувальні 60 грам;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений за смаком;
- олія рослинна 30-45 мл.
Багато досвідчених господинь знають, що якщо залишилися макарони з вечора, то найкраще приготувати з них котлети буде смачніше, ніж просто розігріти.
Отже, відварюємо макарони в підсоленій воді приблизно 7-8 хвилин (час приготування дивіться на упаковці макаронів). Готові макарони повністю остуджуємо та подрібнюємо у блендері до дуже дрібних шматочків.
Сир натираємо на великій тертці. Шинку натираємо на великій або дрібній тертці. Додаємо до макаронів сир, шинку, яйце, куркуму та сушені італійські трави. Солимо і перчимо.
Масу потрібно ретельно перемішати до однорідності.
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Вологими руками формуємо із отриманої маси котлетки.
Панірувальні сухарі змішуємо з кунжутом і в цій паніровці обвалюємо котлети.
У сковороді розігріваємо олію, викладаємо котлети і смажимо на середньому вогні до зарум'янювання, приблизно 4 хвилини.
Подавати котлети до столу потрібно гарячими, за бажання доповнивши кетчупом або іншим соусом.
Читайте також:
Відбілити краще відбілювача: як у домашніх умовах відчистити жовтизну на побутовій техніці
Аромат зведе з розуму: як у домашніх умовах приготувати вишукане апельсинове печиво. Рецепт
А ще можна схуднути: названо спецію, яка лікує багато захворювань