Багато хто погодиться, що не завжди витяжка на кухні справляється із запахом смаженої риби. При цьому стійкий аромат смаження неможливо вивітрити навіть з відкритими вікнами. Проте вихід є!

Увага!

  • Вважається, що чим свіжіша риба, тим менше неприємного запаху вона видаватиме в ході приготування на олії. З цієї причини багато кухарів радять купувати лише свіжу рибу, яка ще не була заморожена.
  • Якщо риба все-таки з морозильної камери, то розморожувати її потрібно, помістивши її в холодну підсолену воду.

  • Розрізані шматки потрібно натерти сіллю та перцем. Безпосередньо перед приготуванням рибу потрібно обваляти в борошні і найкраще в кукурудзяній.

  • Ще одна хитрість полягає в тому, щоб починати рибу смажити на сильному вогні, а закінчувати на слабкому. А для того, щоб вона не пригорала, в олію потрібно додати трохи солі.

Отже, щоб на кухні стояв приємний аромат готової страви, а запах гару залишився в минулому, потрібно додавати в сковороду кілька шматочків сирої картоплі. Виявляється, картопля настільки добре вбирає запах, що навіть не доведеться включати кухонну витяжку, а смак риби при цьому не погіршиться.

До речі, інші експерти радять, що від стійкого аромату смаженої риби врятують молоко, лимон чи яблуко.

Популярні новини зараз

Ці три знаки Зодіаку зводять чоловіків з розуму: перед їхніми чарами неможливо встояти

Виробники авто вас обманюють: 7 прихованих опцій, які можна активувати самостійно

Скоро кінець самотності: 3 знаки Зодіаку, яким Всесвіт готує щастя та нові знайомства

Чекає на Україну вже у 2026 році: екстрасенс зробила несподіване пророцтво

Показати ще

Перший спосіб:

Зі свіжої риби потрібно видалити нутрощі, хребет і кістки, промити філе під проточною водою, обов'язково висушити. Перед обсмажуванням рибу потрібно занурити у свіже молоко, яке при жарінні нейтралізує неприємний запах гару.

Другий спосіб:

Перед тим, як почати смажити рибу, американський шеф-кухар Джошуа Далтон, наприклад, рекомендує підготувати окрему каструлю. До неї додати звичайну воду, 2 столові ложки оцту або лимонного соку (з розрахунку на 1 літр води).

Каструлю потрібно поставити на вогонь поряд зі сковородою, де смажиться риба. Вода повинна постійно кипіти, а випаровування оцту чи лимона усуватиме всі зайві запахи.

Третій спосіб:

Рекомендується додати в масло, на якому смажиться риба, одну-дві часточки свіжого яблука. Виявляється, саме цей фрукт має здатність усувати запах смаженої риби. Як заміну яблука з їдким запахом риби впорається стебло селери.

Читайте також:

Кришталево прозорий та смачний: як приготувати холодець без плівки з жиру

Рецепт домашнього тірамісу: тепер ви не підете у кафе заради цього десерту

Секунда справи: як швидко та легко почистити гранат