Вперше слово "тірамісу" з'явилося на сторінках словника італійської мови Сабатіні Колетті у 1980 році. А сам рецепт тірамісу вперше був опублікований 1983 року в книзі "Солодощі Венето" Джованні Капніста.
Маскарпоне та яйця повинні бути кімнатної температури, дістаньте їх з холодильника заздалегідь.
Розбийте яйця та відокремте білки від жовтків. Робіть це максимально акуратно, щоб у білки не потрапило жодної краплі жовтка, інакше вони можуть погано збитися. Помістіть жовтки в миску і додайте|добавляйте| цукор.
Збийте міксером або віночком у світлу кремоподібну масу.
Додайте маскарпоне і збийте міксером на повільній швидкості або віночком до отримання однорідної маси.
В окремій мисці на високій швидкості збийте яєчні білки в міцну піну. Перевірте готовність, переверніть миску, готова маса повинна випливати з миски.
Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
Це буде ваша найздоровіша розсада: як правильно використовувати екстремальний спосіб з окропом
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Збиті білки додайте в миску зі збитими жовтками та маскарпоне. Додайте ванільний екстракт і перемішайте лопаткою до одержання однорідного крему. Розмішуйте крем акуратними рухами знизу вгору, як би закопуючи білки, щоб не пошкодити їхню повітряну структуру.
Заздалегідь зваріть та остудіть міцний еспресо. Додайте в охолоджену каву коньяк. Вмочіть печиво в каву. Не тримайте довго печиво у каві, не більше 5 секунд, воно може сильно розм'якнути!
У лоток із високим бортиком викладіть печиво. Можна також готувати десерт у порційному посуді – креманках.
Зверху викладіть крем.
Знову викладіть печиво та покрийте зверху кремом.
Зверху посипте какао-порошком через сито. Поставте десерт у холодильник на 3:00. Подавайте тірамісу, нарізавши його на порційні шматки, до смаку прикрасьте ягодами і гілочкою м'яти.
Читайте також: