У середу, 25 січня 2023 року, в Генштабі повідомили, що ЗСУ не виходитимуть з Бахмута, поки там є можливість оборонятися. І це незважаючи на те, що російські окупанти дуже посилюють тиск на Бахмутському та Вугледарському напрямках. Так, за словами заступника міністра оборони Ганни Маляр, противник кидає у бій значну кількість особового складу, озброєння та військової техніки, намагаючись прорвати оборону ЗСУ. При цьому не лише втрати має путінська армія, а й найкращі з найкращих віддають там життя за незалежність України.

Так, стало відомо, що у боях з російськими окупантами під Бахмутом Донецької області 23 січня загинув Едуард Костриця (позивний "Небезпечний"). В той день він вирушив на своє останнє бойове завдання, під час виконання якого і загинув.

Трагічну звістку повідомилиу Національній федерації ММА України, адже військовий Едуард Костриця був володарем Кубка світу з ММА.

"Вихованець БК "Фенікс" м. Київ, володар Кубка світу з ММА, віце-чемпіон Європи з ММА та багаторазовий чемпіон України зі змішаних єдиноборств ММА у ваговій категорії 52,2 кг. Він був душею компанії, надійною підтримкою для всіх, відчував чудове почуття гумору", - йдеться у повідомленні.

Відомо, що срібло чемпіонату Європи з ММА Костриця завоював у Римі у 2019 році. У 2021 році він став володарем Кубка світу зі змішаних єдиноборств у вазі 52 кг у Празі. На тому турнірі у Чехії збірна України була найкращою у молодіжному командному заліку та третьою – у дорослому.

Популярні новини зараз

Не потрапіть на прийом: як українців обманюють при оренді квартир

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Показати ще

Крім великих титулів, Костриця мав десятки медалей різних українських та міжнародних турнірів.

Крім того, Едуард Костриця був причетний до фанатського руху київського "Динамо". На сторінці WBC Ультрас Динамо у Facebook з'явився пост, присвячений Едуарду.

"Сміливий побратим і сучасний Герой України. Саме таким його запам'ятають усі близькі та рідні. Навіки у строю", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що війна з російськими окупантами забрала не одне життя представників вітчизняного спорту. Так, нещодавно під Бахмутом загинув колишній український фігурист, родом із Харкова, Дмитро Шарпар, якому було лише 25 років. Дмитро виступав у парі з Анастасією Побіженко, був срібним призером чемпіонату України, дворазовим призером чемпіонату України серед юніорів (2014 – 2015), також ввійшов до топ-10 на Юнацьких Олімпійських іграх-2016.

Читайте також:

Це знак: у Росії спалахнула церква, в якій благословляли мобілізованих перед відправкою в Україну

Ракетна атака 26 січня: що відомо на даний момент, які регіони постраждали, де не буде світла та води

"Чито грито": про що співав Вахтанг Кікабідзе у легендарній пісні з фільму "Міміно"