Суп харчо – це візитівка грузинської кухні. Перевагою цієї страви є простота приготування та доступність продуктів, а особливий присмак страві надають приправи, такі як "хмелі-сунелі" та гострий перець, що сподобається багатьом чоловікам.
Інгредієнти на 6 порцій:
- свинина 200 гр;
- круглий рис 50 г;
- помідори 1 шт.;
- цибуля ріпчаста 1 шт.;
- томатная паста 1 чайн.л.;
- морква 0,5 шт.;
- вода 1 л;
- волоські горіхи 2 стол.л;
- хмелі-сунелі 1 чайн.
- часник 3 зубчики;
- соняшникова олія 3 стол.
- сіль за смаком;
- кінза, коріандр на смак.
Свинину потрібно вимити, покласти в каструлю та залити водою.
Увага! Кількість води у рецепті вказано приблизно. На свій розсуд його можна регулювати в залежності від того, якому супу віддає перевагу людина, густа або рідкіша.
Ставимо каструлю на середній вогонь і доводимо до кипіння. Далі потрібно зняти піну і додати нарізану моркву, шматок цибулі, стебла зелені.
Варимо бульйон із овочами близько півгодини на повільному вогні.
Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."
У Софії Ротару з'явилися термінові справи в Москві: планує отримати щонайменше 500 тис. доларів
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Через вказаний час овочі потрібно вийняти та викинути, а м'ясо порізати невеликими кубиками, а потім повернути у бульйон.
Круглий рис потрібно залити водою, добре промити в кількох водах, щоб змився крохмалистий порошок і рис був розсипчастим. Відправляємо рис у бульйон із нарізаним м'ясом і варимо близько 10 хвилин на повільному вогні. Насамкінець потрібно посолити за смаком.
Цибулю та моркву миємо, очищаємо і нарізаємо дрібним кубиком.
Щоб зробити заправку для супу, потрібно на розігрітій олії спочатку обсмажити до прозорості цибулю, потім додати до неї моркву та гасити овочі з невеликою кількістю бульйону протягом 5 хвилин.
Додаємо до сковорідки томатну пасту і "томимо" разом з нею овочі ще хвилини дві.
Далі робимо на помідорі хрестоподібний надріз, після чого його потрібно занурити в окріп на одну хвилину і зняти з нього шкірку. Бланшований помідор нарізаємо невеликими кубиками і додаємо в заправку. Мучимо овочі на сковороді на повільному вогні, поки помідор не розвариться.
На наступному етапі потрібно помити волоські горіхи та подрібнити їх у будь-який спосіб. Відправляємо горіхи у харчо.
Вводимо в харчо томатну заправку, хмелі-сунелі. Стомлюємо ще хвилин 10 на маленькому вогні.
Очищаємо часник і пропускаємо його через прес, дрібно нарізаємо зелень кінзи та зеленої цибулі. Небагато зелені відкладаємо для прикраси супу при подачі. Решту зелені кладемо в суп, перемішуємо і вимикаємо вогонь.
Настоювати харчо потрібно 10 хвилин під кришкою.
Читайте також: