- ананас 400 г;
- куряче філе 600 гр;
- твердий сир 90 г;
- цибуля ріпчаста 1 штука;
- морква 0,5 штук;
- вершкове масло|мастило| 40 гр;
- олія 3 стол.л.;
- каррі (або приправа для курки) 0,5 ч.л;
- сіль за смаком;
- перець за смаком;
- вода 4 стол.
Моркву та цибулю потрібно очистити, помити та обсушити. Цибулю нарізати четвертинками, а моркву - брусочками.
Філе миємо під прохолодною водою і "сушимо" паперовими рушниками. Зачистіть м'ясо від жиру, плівок та жилок. Наріжте філе поперек волокон невеликими шматочками.
М'ясо та овочі розкладете по різних мисках, присипте борошном і добре обваляйте в ньому. Зайве борошно струсіть. Я для цього використовую маленький друшляк.
На сковороду покладіть вершкове масло, поставте його на середній вогонь і, коли воно майже розтопиться, влийте трохи олії. Коли олія прогріється, обсмажте на ній моркву з цибулею. Як тільки цибуля почне рум'янитися, перекладіть овочі в тарілку. На сильному вогні і на цій же олії обсмажте м'ясо так, щоб на ньому тільки почала з'являтися легка скоринка. Рослинну олію, можливо, доведеться додавати. М'ясо посоліть, поперчіть та приправте спеціями.
Викладіть овочі з м'ясом на сковороду, влийте 4 столові ложки води та зменште нагрівання на мінімальний. Все добре перемішайте. Тушіть м'ясо, не накриваючи кришкою, протягом 1-2 хвилин. Рідина повинна майже випаруватися, а м'ясо має приготуватися і бути соковитим.
Ананас розрізаємо навпіл, видаляємо тверду серцевину, а м'якоть потрібно нарізати кубиком і витягти ложкою. Робити це потрібно дуже акуратно, не пошкодивши форму човника. Сік, що виділився, в корпусі ананаса залишаємо.
Польща зібралася перекрити кордон із Україною
Огірки будуть ніжними та смачними: як молоко допоможе отримати ідеальний урожай
У вас є 3 дні, а потім штраф: в Україні оновили правила мобілізації, що потрібно знати після отримання повістки
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Акуратно змішуємо шматочки ананасу з м'ясом та овочами.
Наповнюємо підготовлену половинку ананаса начинкою з невеликою гірочкою, а зверху посипаємо сиром натертим на дрібній тертці.
Корпус ананаса потрібно вкрити фольгою, залишивши відкритою начинку – так ананас збереже свіжий вигляд.
Викладаємо ананас у форму і ставимо у розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 25-30 хвилин, на середній рівень, режим верх – низ. Коли сир розплавиться і почне з'являтися рум'янець, діставайте ананас із духовки.
Читайте також: