Банош – це, по суті, кукурудзяна каша, яку подають зі шкварками, смаженими грибами, цибулею та сиром. Рецептів приготування – маса, і кожен із них унікальний.
Готують банош на основі молока, вершків та сметани, приправляють ароматними спеціями, а зверху посипають бринзою та свіжою зеленню.
Найсмачніший банош готують у Карпатах. А на нашому сайті можна ознайомитися з найпопулярнішим рецептом гуцульського баноша.
Для приготування нам знадобиться:
- Молоко - 300 мл
- Кукурудзяна крупа - 150 г
- Печериці різані - 150 г
- Сало - 00 г
- Сметана - 200 гр
- Бринза - 150 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Сіль за смаком
Як приготувати страву:
Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством
Олексій "Позитив" Завгородній вперше зізнався, як освідчився Сахневич: обидвоє були в шлюбі
Вся правда їм приходить уві сні: 5 знаків Зодіаку, які бачать пророчі сни
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
1. Починаємо приготування з сала. Його потрібно нарізати невеликими шматочками та посмажити до стану шкварок на середньому вогні на сковороді.
2. Після прожарювання, шкварки викладаємо на тарілку, жир залишаємо у сковороді.
3. У жир, який залишився після смаження сала, потрібно викласти нарізані печериці, їх у жиру обсмажуємо.
4. Паралельно цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо кубиками. Додаємо цибулю до грибів, і смажимо це все до золотистого кольору.
5. В окремому сотейнику змішуємо сметану з молоком, додаємо щіпку солі, доводимо до кипіння.
6. Потім промиваємо кукурудзяну крупу і невеликими порціями всипаємо в молоко, ретельно помішуючи, щоб не сформувалися грудочки з крупи.
7. Далі варимо кашу на маленькому вогні 10–20 хвилин, доки вона не загусне.
8. Готову кашу викладаємо на тарілки, додаємо шкварки, гриби та цибулю. Посипаємо шматочками бринзи.
Читайте також: