Інгредієнти для тіста:

  • борошно - 500 г
  • вода - приблизно 300 г
  • харчова сода - 1/2 ч. л.
  • лимонний сік - 1 ст. л.
  • дрібка солі

Для начинки:

  • квашена капуста - 2 склянки
  • варена гречка (солена) - 2 склянки
  • ріпчаста цибуля - 250 г
  • соняшникова рафінована олія для смаження
  • сіль, свіжомелений чорний перець

Квашену капусту відварити до м’якості. Варити в невеликій кількості води на малому вогні, накривши кришкою - це приблизно 1,5 год.

Поки вариться капуста, готуємо пісне тісто для вареників. Для цього у велику посудину просіяти борошно, додати дрібку солі і соду, перемішати. Воду (150 мл) розвести з лимонним соком...і вилити до борошна, перемішати. Потім поступово додати решту води і замісити нетуге тісто, що трохи липне до рук. Посудину з тістом накрити чистим рушничком і покласти в холодильник на 30-40 хв.

Готуємо начинку. Відварену капусту зцідити на друшляк, руками відтиснути від зайвої рідини і подрібнити ножем.

Цибулю очистити від шкірки і порізати дрібними кубиками та обсмажити на олії до золотистого кольору.

Популярні новини зараз

Ектор Хіменес-Браво не зміг це приховати і засвітився одразу з чотирма: "Картина маслом"

Як кішка із собакою: знаки Зодіаку, які не зможуть побудувати гармонійні стосунки

Зробіть цей манікюр вже у грудні: які кольори принесуть успіх із грошима

Забули чи не встигли побілити дерева? Не переживайте, чи є еліх 3 способи захистити сад

Показати ще

Додати капусту, перемішати і на середному вогні потушкувати 5 хв.

До капусти з цибулею додаємо гречку, перемішуємо, перчимо і досолюємо за смаком. Відставити з вогню.

На присипаній борошном стільниці тісто розкачуємо в круг товщиною приблизно 2 мм. З розкачаного тіста склянкою потрібно витиснути кружечки.

На кружечок тіста викладаємо чайну ложку (з гіркою) начинки і ліпимо вареник.

Вареники викласти в киплячу підсолену воду, акуратно помішати, щоб вони не прилипли до дна і швидко довести до кипіння. Коли вареники спливуть, на невеликому вогні поварити їх ще 3-4 хв. Потім шумівкою вареники викласти у посудину.

Приблизно через 1 хв., коли вода з вареників повністю стече, перекласти їх в іншу посудину і полити соняшниковою олією.

В період посту подавати такі вареники добре з грибною підливою.

Читайте також:

Насолода для всієї родини: як приготувати пиріг з капустою. Рецепт

"Дамські витівки": як приготувати ніжний пиріг з домашнім сиром та ягодами. Рецепт

Круче американського пирога: як приготувати український грушевий тарт