Поки що сьогодні в усьому світі політики шукають формулу припинення вогню в Україні, в офісі Президента Зеленського не втомлюються стверджувати, що це саме Росія порушила міжнародне право і робить зараз військові злочини, пов'язані з вбивствами мирних жителів і навмисними бомбардування цивільних об'єктів. А тому існує лише одна формула миру" в Україні - повернення до кордонів 1991 року. І правда, українці не мають наміру відмовлятися ні від Луганська, ні від Донецька, ні тим більше від Севастополя і Ялти. Питання лише в тому, коли це станеться.

6 грудня, в День Збройних сил України секретар РНБО Олексій Данилов, вітаючи українських захисників і захисниць натякнув, що навесні може бути звільнений Севастополь, Донецьк та Луганськ. Крім того, він назвав зиму ключовим етапом війни.

"6 грудня 1919 року розпочався Зимовий похід Армії УНР. 6 грудня 2022 року він продовжився і закінчиться української навесні у звільненому Севастополі, Донецьку та Луганську. Українська зима - ключовий етап великої війни за незалежність", — написав Данилов в Twitter.

Ця заява вже оцінив військовий експерт Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Ігор Козій.

"Якщо секретар РНБО робить такі заяви, то у нього є певний обсяг інформації, на яку він спирається. Причому не тільки з відкритих, але і з закритих ресурсів", - заявив він.

Правда, Ігор Козій вважає, що поки в Україні немає такої можливості, але ситуація може змінитися, судячи з останніх заяв президентів країн-членів НАТО.

Популярні новини зараз

Діти будуть у захваті: як вдома приготувати смачні мармеладні ведмедики на кшталт Haribo

Старовинний український рецепт: готуємо кукурудзяну кашу з грибною підсмажкою

Два "огірка" в один ріт: Леся Нікітюк злила "хмільне" відео про вибрики найближчого чоловіка

Показати ще

"Це повинен бути не просто якийсь "бавовна" або "порушення заходів безпеки на аеродромах, що призводить до пошкодження літаків, які мають на борту від 8 до 12 ракет або "Калібр", або "Кинджал" і б'ють по мирному населенню. Ми повинні мати можливість знищувати їх", — заявив військовий експерт.

Читайте також:

Іменини 8 грудня: кого привітати з Днем ангела. Список жіночих і чоловічих імен

Український військовий льотчик назвав області, які ЗСУ можуть звільнити до Нового року

Буде не по-зимовому: синоптик попередив про зливах на Новий рік і Різдво