Макрон заговорив про "гарантії безпеки" для Росії.

3 грудня, у своєму новому інтерв'ю Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що союзникам НАТО необхідно подумати про те, які гарантії безпеки вони можуть дати Росії, коли та погодиться повернутися за стіл переговорів з Україною. Про це написали журналісти телеканалу TF1 .

На думку Макрона, це питання могло б обговорюватися в контексті нової архітектури безпеки в Європі після війни.

"Ця тема буде частиною факторів світу, і тому ми повинні підготуватися до неї: що ми готові зробити, як ми захистимо наших союзників та держави-члени НАТО, даючи при цьому гарантії власної безпеки Росії того дня, коли вона повернеться за стіл переговорів" , - Заявив президент Франції.

Така несподівана риторика французького лідера, ймовірно, пов'язана з тим, що 1 грудня у своєму виступі міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляв, що Росія вимагає " часткового демонтажу" НАТО до кордонів 1997 року та надання Кремлю права вето на подальше розширення альянсу.

Макрон каже, що конфлікт з Росією стався на тлі того, що Путін і справді має побоювання, ніби "НАТО наближається до його дверей".

Варто зазначити, що українська сторона вже заявила, що обурена пропозиціями надати гарантії безпеки Росії.

Популярні новини зараз

Не потрапіть на прийом: як українців обманюють при оренді квартир

Як приготувати лимонну воду для орхідеї, щоб вона постійно цвіла

Аж вуса смикаються: Лукашенко вже просить зняти з Білорусі санкції, на картоплі не протримаєшся

Показати ще

Так, Секретар РНБО Олексій Данилов наголосив, що необхідні гарантії безпеки від Росії, а не для неї. Про це він написав у своєму Facebook .

Данилов наголосив, що заява Макрона – "дивна логіка підкилимної дипломатії" і що не можна ігнорувати кров українців на руках Путіна.

"Країні-терористу та вбивці хочуть надати гарантії безпеки? Замість Нюрнберга – підписання угоди з РФ та рукостискання? Українська кров на руках Путіна не завадить business as usual?", - написав він.

Читайте також:

Другий пішов: Голову Верховного суду Білорусі госпіталізовано до реанімації – ЗМІ

Потопчеться по могилах українців. Пєсков розповів, коли Путін відвідає Донбас

З росіян взяв – Україні дав: Пугачова та Галкін організували підпільний збір для українців