Як відбити м'ясо без бризок

По-перше, щоб м'ясо не бризкалося і було зручно різати його можна покласти в морозилку на кілька хвилин.

По-друге, можна використовувати харчову плівку. Якщо завернути м'ясо в плівку перед тим, як його відбити, весь сік залишиться всередині, а не розлетиться по всій кухні. Та й молоток буде простіше мити.

Навіщо потрібно відбивати м'ясо

Процес відбивання м'яса допомагає розм'якшити його волокна, завдяки чому воно залишається м'яким після приготування. Крім того, відбивання дозволяє збільшити його площу.

При цьому не все м'ясо потребує такої підготовки. Курку та яловичину не прийнято відбивати, якщо це не потрібно за рецептом, наприклад, для рулету. У той же час свинину відбивати обов'язково незалежно від страви. Справа в тому, що свинина сама по собі жорсткіша, ніж яловичина чи курка.

Популярні новини зараз

Чому ваша картопля дрібна: 7 помилок, які роблять навіть досвідчені городники

Володимир Зеленський пояснив, що чекає на російську мову та УПЦ МП в Україні: "Це єдине, що може об’єднати всіх"

"Є страх": Даша Квіткова відверто про весілля з Бражком та стосунки нареченого з її ексчоловіком

Новий 2026-й зустрічаємо з Вогненним Конем: секрети, як прикрасити будинок, щоб залучити удачу та благополуччя

Показати ще

Читайте також:

Гарнір на всі випадки життя: як правильно гасити картоплю у сковороді без м'яса

Як у старих фільмах: готуємо справжні полтавські галушки з м'ясом та грибами. Рецепт

Як приготувати котлети без яєць та м'яса?