Українців попередили про те, що шахраї не сплять, і вони вигадали нову махінацію, яка пов'язана з відключеннями від світла. Так, злочинці користуються інтересом українців до графіків відключення світла та вигадали у зв'язку з цим свою схему.

Відповідну інформацію надали на порталі «Апостроф»

У зв'язку з тим, що на території України постійно відключають електропостачання, місцеві жителі дуже часто користуються чат-ботами енергетичних компаній ДТЕК та Yasno. Шахраї про це дізналися і вигадали нову схему для того, щоб дізнаватися в українців інформацію.

Скріншот з Telegram

Як повідомляється, до домового чату одного з житлових комплексів у Києві хтось скинув посилання на нібито чат-бот Yasno, в якому можна дізнатися про графіки.

Український користувач перейшов на посилання і виявив чат-бот, який був замаскований під офіційний сервіс Yasno шахраями.

Популярні новини зараз

Був главою уряду: кращого друга Путіна розстріляли прямо біля його лімузина.

Допоможе звичайна манка: навіщо досвідчені садівники розсипають її городом перед зимою

Як приготувати лимонну воду для орхідеї, щоб вона постійно цвіла

Показати ще

Для того, щоб дізнатися про графіки відключення від світла, потрібно було поділитися номером свого телефону: шахраї з його допомогою намагалися зламати доступ до Telegram користувача. Окрім цього, злочинці запросили код доступу.

Скріншот з Telegram

Як повідомляє мешканець столиці, він навіть не задумався про те, що може бути якась каверза, проте в нічний час доби його акаунт у Telegram намагалися зламати. Варто наголосити, що у нього була налаштована двофакторна автентифікація доступу, що говорить про те, що злодіям не вдалося отримати доступ до його месенджера.

Читайте також:

Українцям видадуть кілька тисяч соцдопомоги: як не потрапити на шахраїв

Перевіряйте посилки: шахраї запустили нову схему розлучення

Клієнти "Нової Пошти" під ударом. Шахраї винайшли нову аферу