Усіх жителів нашої країни попередили про перший рівень небезпеки через погодні умови. Так, кінець осені обіцяє бути з мокрим снігом та з досить сильними морозами. У зв'язку з цим професійні українські синоптики назвали точну дату, коли чекати на сильну негоду.

Цю інформацію надали на порталі «Главред»

Потрібно повідомити, що вже найближчими днями погода значно погіршиться на території України. Вже до кінця цього тижня варто очікувати мокрий сніг та ожеледицю.

Синоптики Укргідрометцентру прогнозують дощ із мокрим снігом уже 16 листопада. Захід та північ України в нічний час буде особливо неприємним у плані погодних умов. Деякі північні області та Карпати накриє мокрим снігом, а вдень може йти дощ.

«На решті території без істотних опадів, удень у центральних та східних областях невеликий дощ. Вночі та вранці у південній частині туман. На решті території країни – місцями», – повідомили українцям.

У денний час доби у деяких північно-східних областях можливе налипання мокрого снігу, що надасть безліч незручностей, особливо для автомобілістів.

Популярні новини зараз

"Тисяча Зеленського" повертається: коли українці зможуть отримати гроші і на що дозволять витратити

Потепління до +19: погода в Україні на вихідні поверне в літо, прогноз синоптика

Наталя Могилевська змусила українців переживати через її заміжжя: чому досі немає

Володимир Зеленський розповів, коли солдати КНДР прийдуть до України: "Відповідь у вигляді незаплющених очей"

Показати ще

Щодо температури, то вона значно знизиться по всій Україні. На сході України буде близько -3 градусів морозу вночі, а вдень близько +7 градусів тепла. Південна частина України вночі промерзне аж до -12 градусів нижче за нуль.

Особливі зміни очікуються вже з 17 до 20 листопада.

"У зв'язку з поширенням на територію України холодного повітря з півночі Європи протягом 17-18 листопада в Україні пройдуть дощі з переходом у мокрий сніг та сніг із короткочасним утворенням снігового покриву заввишки 3-8 см", - заявили синоптики.

Цими днями очікується зниження до 1-6° морозу, а місцями до 8- 10° морозу.

Читайте також:

Кучугури по коліно та мороз -17. Якою буде погода в Україні в перший місяць зими

Приморозить ніс та вуха: синоптики розповіли про погоду не 15 листопада