Ніхто не стане сперечатись, що картопля для українців доречна скрізь і завжди, а про заповітну страву - оселедець з цибулькою і смаженою картоплею мріє, зітхаючи після важкого дня, будь-який козак. При цьому якщо є погреб чи прохолодний підвал, то проблем з її зберіганням жодних. Інша справа якщо картоплю є можливість зберігати тільки в квартирі.

Як зберігати картоплю в квартирних умовах, розповів відомий кулінар Євген Клопотенко.

Правила зберігання у квартирі

Картоплю треба перебрати й позбутися гнилої, зеленої та порізаної, адже вона може зіпсувати іншу.

Для зберігання овоча потрібне темне, прохолодне, сухе приміщення. Ідеальна температура - 4-5 °C, а вологість 80%.

Картопля не любить сусідство з іншими овочами, окрім буряка. Останній добре вбирає вологу і не дає картоплі швидко зіпсуватися.

Зберігання на балконі

Балкон має бути обов'язково утеплений, щоб температура там не знижувалася менше 2 градусів. Інакше картопля померзне і стане несмачною.

Популярні новини зараз

Народилася красивою, але... Раміна Есхакзай розповіла, чи робила щось зі своїм обличчям

Мобілізація посилена: велике місто України "огорнуть" ТЦК та гори повісток

Це мають зробити всі клієнти ПриватБанку до 1 грудня 2024 року: що потрібно встигнути

Тіна Кароль не змогла обійтися без Світлани Лободи на концерті: "Хто така?.. Краще співатиму"

Показати ще

Переберіть картоплю, перекладіть в дерев'яні ящики чи плетені кошики, утеплені пінопластом чи ковдрою та поставте в шафу або на закриті полички.

Важливо, щоб на картоплю не потрапляли сонячні промені, бо вона позеленіє, і стане отруйною.

На кухні

Якщо ви робите невеликі, тижневі запаси, картоплю можна зберігати на одній з поличок кухні. Важливо, щоб вона була якнайдалі від духовки.

Перекладіть картоплю в паперовий мішечок, який можна використовувати кілька разів за умови, що він залишатиметься сухим.

Чи можна зберігати в холодильнику?

Невелику кількість можна зберігати в холодильнику в ящику для фруктів та овочів. Перед закладанням її варто помити і викласти на паперові рушники.

Залиште так, щоб овочі повністю та добре просушилася. Потім перекладіть в ящики. Можна використовувати мішечки з тканини чи паперові.

Якщо залишите в поліетиленових пакетах, з’явиться конденсат і овоч швидко зіпсується.

Читайте також:

Сім'я буде в захваті: як приготувати картопляну запіканку з фаршем та грибами. Рецепт

Україну не перемогти: навіть без електрики люди смажать картоплю на багаттях у центрі Києва. Відео

Простий осінній рецепт: готуємо запечену рум'яну картоплю в олії та зелені