Продукти:
- картопля 500 г;
- фарш 400 г;
- морква 200 г;
- цибуля 2 шт;
- вершки 100 г;
- сметана 100 г;
- сир пармезан 200 г;
- вершкове масло 50 г;
- базилік за смаком;
- паприка за смаком.
Чистимо картоплю, нарізаємо тонкими кружальцями. Подрібнюємо цибулю, на грубій тертці натираємо моркву та сир.
До м'ясного фаршу додаємо базилік, паприку, сіль, перець, а також вершки. Вимішуємо.
Суміш овочів та грибів «Преміум» підсмажуємо на рослинній олії з половиною цибулі до золотистого кольору.
Решту цибулі разом із морквою пасеруємо на олії протягом п'яти хвилин. Додаємо ложку сметани, солимо, перемішуємо. Накриваємо кришкою й тушкуємо протягом трьох хвилин на середньому вогні.
Змащуємо форму для випікання рослинною олією й викладаємо інгредієнти шарами. На дно викладаємо половину картоплі. Потім — м'ясний фарш. Далі — суміш овочів та грибів. Наступний шар — моркв'яний. Зверху викладаємо решту картоплі.
Не хочеш бути хрещеним? Священник пояснив, що буде, якщо відмовишся
Фото перед пораненням, яке не лишає вибору: герой шоу "Холостяк" Олександр Терен показав, коли був з ногами
Зеленський готовий сісти за стіл із Путіним: що готовий вирішувати президент про зміну кордонів
Ловлять скрізь: де роздаватимуть повістки у вересні і хто ризикує опинитися в ТЦК
Перемішуємо сметану, вершки та натертий сир. Заливаємо страву.
Ставимо наповнену форму в розігріту до 200 °С духовку та запікаємо протягом 40–50 хвилин до утворення рум'яної скоринки.
Читайте також: