Продукти:
- картопля 500 г;
- фарш 400 г;
- морква 200 г;
- цибуля 2 шт;
- вершки 100 г;
- сметана 100 г;
- сир пармезан 200 г;
- вершкове масло 50 г;
- базилік за смаком;
- паприка за смаком.
Чистимо картоплю, нарізаємо тонкими кружальцями. Подрібнюємо цибулю, на грубій тертці натираємо моркву та сир.
До м'ясного фаршу додаємо базилік, паприку, сіль, перець, а також вершки. Вимішуємо.
Суміш овочів та грибів «Преміум» підсмажуємо на рослинній олії з половиною цибулі до золотистого кольору.
Решту цибулі разом із морквою пасеруємо на олії протягом п'яти хвилин. Додаємо ложку сметани, солимо, перемішуємо. Накриваємо кришкою й тушкуємо протягом трьох хвилин на середньому вогні.
Змащуємо форму для випікання рослинною олією й викладаємо інгредієнти шарами. На дно викладаємо половину картоплі. Потім — м'ясний фарш. Далі — суміш овочів та грибів. Наступний шар — моркв'яний. Зверху викладаємо решту картоплі.
Водій, який ударив Тоню Матвієнко, може понести кримінальну відповідальність: що йому загрожує
Тих, хто ховався від мобілізації, покарають після перемоги: попередження для ухилянтів
Ці знаки Зодіаку виявляться на морі влітку-2025: навіть якщо зараз сидять у тапках та з боргами
Чому в малині заводяться черв'ячки: жуків ловити треба, а не скаржитися
Перемішуємо сметану, вершки та натертий сир. Заливаємо страву.
Ставимо наповнену форму в розігріту до 200 °С духовку та запікаємо протягом 40–50 хвилин до утворення рум'яної скоринки.
Читайте також: