Майонез – знайомий соус із дитинства, без якого складно уявити смачний салат. Ось тільки дієтологи та лікарі-ендокринологи стверджують, що магазинні майонези слід виключити з раціону харчування через величезний список різних видів хімічних інгредієнтів у їхньому складі – консервантів, підсилювачів смаку та барвників. Єдиний вихід – готувати майонез самостійно.
За запропонованим рецептом майонез виходить абсолютно однорідним, стабільним і красивим жовтуватим кольором. За смаком він дуже нагадуватиме класичний провансаль.
Склад:
- олія (без запаху) 250 мл;
- яйце 1 шт;
- гірчиця 1 чайн.
- лимонний сік 2 чайні л.;
- цукор 1 чайна ложка;
- сіль 0,5 чайн.
Увага!
- Масло краще вибирати рафіноване, без запаху, це ж стосується і оливкової, так як неочищена олія може надати соусу гіркуватість, а це не всім сподобається.
- Яйце має бути дуже свіжим, адже воно використовується у сирому вигляді. Добре було б взяти продукт лише перевіреного виробника. Перед приготуванням майонезу його потрібно добре вимити з миючим засобом і обсушити серветкою.
- Гірчицю краще взяти не дуже гостру, нехай вона буде просто смачною.
Отже, яйце розбиваємо його на окрему піалку. Потрібно постаратися зберегти цілим жовток – це важливо.
Лимон потрібно вимити, обсушити та відрізати невеликий шматок. Вижимаємо з нього сік. Кількість лимонного соку можна регулювати на власний смак.
Глава ГУР Кирило Буданов розповів про "Орешник" путіна, все не так просто: "Вони зовсім втратили розум"
Народилася красивою, але... Раміна Есхакзай розповіла, чи робила щось зі своїм обличчям
Грінки - це минуле століття: рецепт салату "Шпротик", який стане зіркою новорічного столу
Це мають зробити всі клієнти ПриватБанку до 1 грудня 2024 року: що потрібно встигнути
Першим у блендерну склянку потрібно влити олію.
Додаємо сіль, цукор та лимонний сік, а також гірчицю.
Тепер найголовніше – акуратно переливаємо яйце у склянку, намагаючись не пошкодити жовток. Це важливо!
Беремо занурювальний блендер та опускаємо його в склянку з інгредієнтами. "Спідничкою" насадки накриваємо жовток і притискаємо його до дна. Починаємо збивати, переміщуючи блендер верх-вниз склянкою.
Готовий майонез краще перекласти в скляну тару та зберігати у холодильнику не більше 4-5 днів.
Читайте також:
Буде багатий урожай: коли треба садити моркву та буряк під зиму
Без яєць та кефіру: як приготувати пухкі оладки, щоб порадувати родину
Печію як рукою зніме: названі незвичайні властивості фініків