Майонез – знайомий соус із дитинства, без якого складно уявити смачний салат. Ось тільки дієтологи та лікарі-ендокринологи стверджують, що магазинні майонези слід виключити з раціону харчування через величезний список різних видів хімічних інгредієнтів у їхньому складі – консервантів, підсилювачів смаку та барвників. Єдиний вихід – готувати майонез самостійно.
За запропонованим рецептом майонез виходить абсолютно однорідним, стабільним і красивим жовтуватим кольором. За смаком він дуже нагадуватиме класичний провансаль.
Склад:
- олія (без запаху) 250 мл;
- яйце 1 шт;
- гірчиця 1 чайн.
- лимонний сік 2 чайні л.;
- цукор 1 чайна ложка;
- сіль 0,5 чайн.
Увага!
- Масло краще вибирати рафіноване, без запаху, це ж стосується і оливкової, так як неочищена олія може надати соусу гіркуватість, а це не всім сподобається.
- Яйце має бути дуже свіжим, адже воно використовується у сирому вигляді. Добре було б взяти продукт лише перевіреного виробника. Перед приготуванням майонезу його потрібно добре вимити з миючим засобом і обсушити серветкою.
- Гірчицю краще взяти не дуже гостру, нехай вона буде просто смачною.
Отже, яйце розбиваємо його на окрему піалку. Потрібно постаратися зберегти цілим жовток – це важливо.
Лимон потрібно вимити, обсушити та відрізати невеликий шматок. Вижимаємо з нього сік. Кількість лимонного соку можна регулювати на власний смак.
Повалився разом із режимом: путініст Михайло Боярський потрапив до лікарні після падіння зі сцени
Старі пляшки - на бій: як досвідчені городники перетворюють сміття на зброю проти шкідників
Посадіть моркву так, і всі сусіди збігуться за порадою: секрет по-справжньому гігантських коренеплодів
19-річна донька Ольги Фреймут Злата вивалила груди серед Лос-Анджелесу, мама одразу відреагувала
Першим у блендерну склянку потрібно влити олію.
Додаємо сіль, цукор та лимонний сік, а також гірчицю.
Тепер найголовніше – акуратно переливаємо яйце у склянку, намагаючись не пошкодити жовток. Це важливо!
Беремо занурювальний блендер та опускаємо його в склянку з інгредієнтами. "Спідничкою" насадки накриваємо жовток і притискаємо його до дна. Починаємо збивати, переміщуючи блендер верх-вниз склянкою.
Готовий майонез краще перекласти в скляну тару та зберігати у холодильнику не більше 4-5 днів.
Читайте також:
Буде багатий урожай: коли треба садити моркву та буряк під зиму
Без яєць та кефіру: як приготувати пухкі оладки, щоб порадувати родину
Печію як рукою зніме: названі незвичайні властивості фініків