З капусти можна приготувати безліч страв, у тому числі і відбивні.
Продукти:
- капуста (не щільна);
- яйце куряче 2 шт;
- борошно пшеничне 200 г;
- сіль за смаком;
- білий мелений перець за смаком;
- олія рослинна для смаження.
У велику каструлю наливаємо воду, солимо і доводимо до закипання, опускаємо капусту, закриваємо кришкою і варимо 8 хвилин.
Виймаємо, розрізаємо навпіл і даємо стекти воді. Охолоджуємо.
По качан розрізаємо на окремі ланки.
Мобілізація сильно зміниться: вік все-таки переглянуть
Вишня не дасть урожаю: які рослини не можна висаджувати поряд із деревом
Нові графіки відключення світла: все кардинально зміниться
Їжте ці 8 продуктів і вічна молодість не буде дивом: як продовжити життя за допомогою їжі
Відрізаємо качан, залишаючи тоненьку смужку, на якій кріпиться листя. Відбиваємо як відбивну, особливо у місцях потовщень.
Відбиті шматочки солимо, перчимо.
Щоб відбивні з капусти в домашніх умовах були в апетитній скоринці, потрібно приготувати кляр. Для цього в невеликій мисці збиваємо яйце з молоком - сіль і перець додаємо до смаку. За бажання можна всипати дрібку сушеної зелені або спецій.
Сегменти капусти обмокуємо в борошно з двох боків, а потім у кляр.
До речі, за бажання можна використовувати не борошно, а панірувальні сухарі зі спеціями.
Обсмажуємо на розігрітій сковороді в олії до появи скоринки. Потім викладаємо відбивні на паперовий рушник, щоб промокнути зайву олію, і можна подавати до столу.
Такі відбивні смачні і гарячі, і холодні.
Увага! Якщо листя капусти неслухняно розвалюватиметься, то оброблені в клярі і посипані сухарями або борошном скибочки капусти можна відразу викласти на деко і запекти.
У такій варіації підготовлені капустяні скибки викладаємо на лист, поливаємо вершками, посипати сухарями і ставимо в гарячу духовку. Запікати потрібно протягом 15-20 хвилин у режимі гриль.
Читайте також:
Фахівці розповіли про користь та шкоду квашеної капусти для чоловіків та жінок
Як заготувати квашену капусту за справжнім українським рецептом.
Економний варіант: як приготувати котлети із звичайної капусти. Рецепт