Вже кожен українець відчув, як вторгнення російських окупантів вдарило по гаманцях, і не лише. У зв'язку із жахливою війною на території України подорожчало все: від їжі до різноманітних послуг.

Відповідну інформацію надали на порталі «Оглядач»

На превеликий жаль, інфляція на території України продовжує стрімко зростати. Експерти сказали, що у жовтні вона становила близько 26,6%, тоді як місяцем раніше була на рівні 24,6%, а у серпні – 23,8%. Це говорить про те, що за два місяці інфляція зросла на 2,8 відсотка.

У зв'язку з інфляцією почало дорожчати практично все. Проте особливу увагу варто приділити цінам на проїзд у громадському транспорті. Повідомляється, що він подорожчав на 40,7%.

Окрім цього, побутова техніка та утримання житла подорожчали на 25,7%. Товари та послуги теж піднялися у ціні приблизно на 20%. Сюди відносяться: алкоголь та тютюнові вироби – на 21,6%, ресторани та готелі – на 20,2%, охорона здоров'я – 18,8%, різноманітні послуги – товари – 17,9%, зв'язок – майже на 12%, а освіта – на 10%.

Також дуже важливо наголосити, що на даний момент найменше зросли ціни на комунальні послуги – на 5.5%, тоді як одяг та взуття зросли в ціні менш ніж на 1%.

Популярні новини зараз

Може знищити цілі міста: вчені розповіли про астероїд "Апофіс", який наближається до Землі

Догляд за полуницею у вересні: правила поливу, обробки та підживлення

Тепер готую котлети тільки так: рецепт та секрети страви, про які ви не знали

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Директор Економічного дискусійного клубу Олег Пензін попередив українців про чергове зростання цін, сказавши: «Цього року чекаємо на 30% загальної інфляції. Продовольчий кошик до грудня, мабуть, зросте щонайменше приблизно на 38-39%. Стартуватиме інфляція наступного року за високими цінами цього року».

Читайте також:

Безкоштовні продуктові набори: хто може отримати і куди потрібно звертатися

Коли відключили електрику: які продукти довго не псуються і що потрібно якнайшвидше з'їсти