Продукти:

  • вода - 2 л.;
  • сіль – 400 гр. (якщо холод можна і 300гр.);
  • на 6 літрових банок пішло 4 кг. сала;
  • перець горошком;
  • перець мелений.

Етапи приготування:

Набираємо в каструлю воду та ставимо на вогонь. Відразу ж додаємо всередину спеції - сіль і 2 види перцю. Накриваємо каструлю кришкою і залишаємо закипати.

Беремо дошку, нарізаємо сало смужками і відправляємо в каструлю. На той час маринад вже повинен закипіти.

Варимо сало рівно 5 хвилин. В цей час дістаємо чисті, стерильні банки. Наповнюємо їх салом. При цьому вогонь не вимикаємо.

Коли банки утрамбували салом, заливаємо гарячим маринадом.

Щільно закриваємо або закочуємо банки стерильними кришками. Перевертаємо їх кришкою донизу, укутуємо в махровий рушник, плед або ковдру і залишаємо на пару годин.

Банки, що остигли, відправляємо в холодильник на 2-3 години, щоб маринад застиг.

Читайте також:

Як вибрати смачне та якісне сало: фахівці розкрили хитрощі

Найкраще робити запаси: в Україні подорожчало сало. Скільки коштує кілограм

Маринуємо варене сало на зиму: врятує будь-якої миті, навіть якщо закриють магазини

Популярні новини зараз

Ви відкриватимете банку за банкою: рецепт маринованих огірків із буряком на зиму

Тепер ви точно цим будете хвалитися: рецепт смажених і гостреньких кабачків "Тещин язик" із сиром та яйцями

Старовинна українська закуска: рецепт сала в розсолі, яке закривається у банку

"Начебто без білизни": Леся Нікітюк "засвітила" ніжність під сукнею. Фотограф зловив момент

Показати ще

Як приготувати ароматне варене сало?