Продукти:
- вода - 2 л.;
- сіль – 400 гр. (якщо холод можна і 300гр.);
- на 6 літрових банок пішло 4 кг. сала;
- перець горошком;
- перець мелений.
Етапи приготування:
⠀
Набираємо в каструлю воду та ставимо на вогонь. Відразу ж додаємо всередину спеції - сіль і 2 види перцю. Накриваємо каструлю кришкою і залишаємо закипати.
⠀
Беремо дошку, нарізаємо сало смужками і відправляємо в каструлю. На той час маринад вже повинен закипіти.
⠀
Варимо сало рівно 5 хвилин. В цей час дістаємо чисті, стерильні банки. Наповнюємо їх салом. При цьому вогонь не вимикаємо.
⠀
Коли банки утрамбували салом, заливаємо гарячим маринадом.
⠀
Щільно закриваємо або закочуємо банки стерильними кришками. Перевертаємо їх кришкою донизу, укутуємо в махровий рушник, плед або ковдру і залишаємо на пару годин.
⠀
Банки, що остигли, відправляємо в холодильник на 2-3 години, щоб маринад застиг.
Читайте також:
Як вибрати смачне та якісне сало: фахівці розкрили хитрощі
Найкраще робити запаси: в Україні подорожчало сало. Скільки коштує кілограм
Маринуємо варене сало на зиму: врятує будь-якої миті, навіть якщо закриють магазини