Маслюк зустрічається в кошику кожного грибника. Він володіє відмінним смаком і ароматом, а також підходить для приготування різноманітних рецептів.
Маслюки зустрічаються в помірній і північній кліматичній зоні повсюдно - адже це традиційний лісовий вид, що відноситься до їстівних форм. Однак більшість всіляких рецептів все-таки рекомендують очищати гриби від зовнішніх покривів. І основна причина такого підходу це те, що неочищені гриби можуть гірчити, особливо великі екземпляри.
На youtube-каналі Станіслава Трактовенко розповідається про приготування маслюків без виснажливого чищення. Експерт вважає, що маслюки не потрібно чистити від плівки, а краще просто промити поверхню і прибрати сміття.
Увага! Щоб краще зняти з поверхні прилипли дрібні частинки, можна замочувати маслюки перед чищенням на 5 хвилин, але не більше.
Тривале знаходження в воді ускладнює чистку:
- поверхня стане більш слизькою;
- захисний шар не буде відділятися від капелюшки;
- пружність збережеться тільки в плодової ніжці.
В ідеалі очищають маслюк сухим, за допомогою зубної щітки. Потім на кілька хвилин опускають в воду, щоб осів пісок і залишки бруду.
Абсолютно нова мобілізація: навіть ТЦК втратить дар мови
“Хотів сподобатися дівчині - пиляв череп”: Артем Пивоваров розповів, як фліртував в морзі
Листопад-2025 під трьома ретроградними планетами: кому Всесвіт дасть друге дихання, а хто зіткнеться з бурею змін
Новий колір на світлофорі: що означатиме "білий сигнал" і як він змінить дороги
Досвідчений грибник Станіслав Трактовенко показав процес маринування грибів.
Для маринаду він використовував:
- 2 ст. л. солі;
- 1 ст. л. цукру;
- духмяний перець;
- чорний перець;
- гвоздику;
- лаврове листя.
Читайте також:
Страва справжнього бандерівця: як приготувати "Кабак-Бабак". Рецепт
Старовинний український рецепт: готуємо кукурудзяну кашу з грибною підсмажкою
Осінні ласощі: як приготувати паштет зі свіжих опеньків. Рецепт
