Зі всіх грибів лисички – найбільш універсальний продукт. Ще б пак, вони відмінно поєднуються з чим завгодно - м'ясом, рибою, пастою, рисом та іншими крупами, гарні і в супах, і в гарячих стравах, і в жюльєнах, і в салатах, і в випічці. А готувати їх легко та приємно
Інгредієнти :
- 150 г рисової локшини;
- 1 склянка лисичок;
- 4 – 5 зубчиків часнику;
- 1 велика цибуля;
- 1/4 склянки гарячої води;
- чайна ложка сушеного перцю чилі;
- пучок зеленого лука;
- столова ложка олії.
Для соусу потрібно:
- 8 столових ложок соєвого соусу;
- 2 столові ложки рисового оцту;
- столова ложка рибного соусу.
Просто змішуємо ці інгредієнти та відкладаємо.
Приготування :
Рисову локшину потрібно зварити згідно з інструкцією на упаковці. Готову локшину обов'язково добре промивайте в холодній воді, щоб позбавити її крохмалю, інакше вона злипнеться.
Мобілізація жінок у 2025 році: чи готують ТЦК повістки українкам і що змінилося
Картопляні паростки: скарб, який ви викидали даремно, чому досвідчені городники так не роблять
Ведучий "Говорить вся країна" Олексій Суханов невиліковно хворий: "Все, кранти"
Зростання пенсій, обвал цін на ліки, масова мобілізація, заборона на риболовлю та лікарняні: квітень багато змінить
Зібрані або куплені лисички потрібно замочити у великій кількості холодної води хвилин на 10, а потім вимити – вони найчастіше досить брудні, так що протирати ганчірочкою їх недостатньо. Мити гриби потрібно обсушити на рушник або на решітці для сушіння посуду. Після цього великі гриби-лопухи потрібно розрізати чи розірвати руками на дві-чотири частини.
На сковороді обсмажуємо дрібно нарізану цибулю, потім додаємо туди лисички, дрібно нарізаний часник та чайну ложку гострого перцю. Смажимо кілька хвилин, щоб цибуля та лисички не пригоріли, а гасилися – додаємо трохи води.
У миску викладаємо локшину, поливаємо її соусом, а зверху викладаємо лисички та іншу засмажку.
Читайте також:
Може відмовити серце: названі крупи, від яких краще відмовитись
Названо рецепт простого напою, що очищає печінку від токсинів
Так робили козаки: як приготувати справжній український хрін у домашніх умовах. Рецепт