Невеличкі округлі пиріжки з ніжного та тонкого тіста з багатою начинкою, завойовують все більше прихильників по всій Україні. Ще б пак, такі пиріжки зручно брати з собою в якості перекусу на роботу або в школу, особливо якщо є можливість їх десь розігріти.

ІНГРЕДІЄНТИ: Для тіста: - борошно - 900 г; - олія - 120 мл; - яйце - 3 шт; - сіль - 1 ч.л. - цукор - 0,5 ч. л; - молоко - 200 мл; - розпушувач - 3 ч.л. - оцет - 2 ст.л.

Для начинки: - картопля - 10 шт; - цибуля - 2 шт; - гриби - 500 г; - масло вершкове - 40 г; - сіль, спеції за смаком; - олія для прожарювання; - 1 яйце для змащування

Ставимо варитись картоплю. Я відразу додаю сіль.

Цибулю нарізати кубиками. Гриби почистити та промити, нарізати кубиками.

На сковороді влити рослинну олію, про тушкувати трішки цибулю, додати гриби - жарити до готовності, приправити солю та спеціями.

Популярні новини зараз

Олександр "Терен" Будько накинувся на українців через шоу "Холостяк": "Я нікому не забороняю втратити ноги"

Свинина під забороною на Новий рік: рецепт святкового салату "Грибна галявина" з унікальним маринадом для цибулі

Пенсії виростуть з 1 грудня: шукайте себе у списку

Павло Зібров став на захиста "клона Винника" Андрія Кравченко: "Не робіть з Олега ідола"

Показати ще

Коли картопля відвариться, зробити з нею пюре, додати вершкове масло. Змішати із грибами.

Готуємо тісто. Змішуємо молоко, яйці, олію, оцет, цукор та сіль. 6. Борошно змішуємо з розпушувачем. До сухої маси повільно помішуючи додаємо рідку масу, та замішуємо еластичне тісто.

Розрізаємо на невеликі кусочки. Формуємо з них кульки. Розказуємо діаметром приблизно 10 см.

Всередину додаємо начинку. Заліплуємо начинку як ватрушку. Та формуємо книші, кладемо на деко вистеленим пергаментом.

Розбиваємо яйце та змащуємо зверху наші вироби.

Запікаємо у духовці розігрітій на 200 С 30 хв.

Читайте також:

Страва справжнього бандерівця: як приготувати "Кабак-Бабак". Рецепт

Старовинний український рецепт: готуємо кукурудзяну кашу з грибною підсмажкою

Осінні ласощі: як приготувати паштет зі свіжих опеньків. Рецепт