Страви з кабачків можна готувати цілий рік, вони ніколи не набридають. Вони завжди доступні, оскільки ростуть буквально на кожній ділянці і з урожайністю ніколи не підводять.
До того ж кабачок – овоч універсальний і дуже дружній, адже він добре уживається в одному блюді з грибами, баклажанами, картоплею, м’ясним фаршем і куркою.
Продукти:
- кабачок;
- помідор;
- твердий сир;
- майонез;
- перчик
Всі овочі промити і просушити.
Кабачок нарізаємо кружечками не товще 1 см.
Складаємо кружечки кабачка в миску, поливаємо олією, солимо, додаємо приправи і залишаємо на столі приблизно на 20 хвилин, щоб овочі замариновались.
Світла не буде: Укренерго озвучив графіки відключення на 27 листопада
Це потрібно дізнатися до початку 2025: які випробування пройдуть усі знаки Зодіаку в рік Змії
Володимир Зеленський "пройшовся" по військовим: "Генерал, який не був у окопі - не генерал"
Прозоріше ви ще не готували: рецепт справжнього українського холодця з коропа
Увага! Зазвичай до кабачка додають фенхель, насіння кропу, кмин, коріандр. Цікавий смак додає і зелень: базилік, орегано, естрагон, зелена цибуля, петрушка. Однак любителям класики можна обмежитись перцем та сіллю.
Викладаємо кабачки на деко.
2 столові ложки майонезу змішуємо з подрібненим кропом і потертим часником. Цю масу викладаємо на кожен шматочок кабачка.
Помідори також наріжемо кружечками.
На кожен кабачок кладемо кружечок помідора. Краще підібрати так, щоб діаметр помідора збігався з розміром кабачка, тоді блюдо буде естетичніше і красивіше.
На великій тертці потрібно натерти твердий сир - викладаємо його на кожен шматочок помідора.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Випікайте кабачки в духовці близько 10-15 хвилин.
Читайте також:
Осінні ласощі: як приготувати паштет зі свіжих опеньків. Рецепт
Старовинний український рецепт: готуємо кукурудзяну кашу з грибною підсмажкою