Назва страви "печеня" походить від слова "пекти", адже колись її готували на відкритому вогні або в печі. Сьогодні ж в більшості випадків досить звичайної сковороди, щоб насолодитися неймовірним смаком соковитої свинини з картоплею, які спочатку обсмажують в олії до апетитної скоринки, а потім томлять на невеликому вогні під кришкою, поки всі інгредієнти не просякнуть соком і ароматом одне одного і стануть м'якими.
Інгредієнти:
- м'ясо - 500 г;
- квасоля варена - 500 г;
- картопля - 10- 12 шт.;
- цибуля - 1 шт;
- морква - 1 шт;
- вода - 2 л;
- сметана - 150 мл;
- мука - 2 столові ложки;
- олія;
- сіль, перець за смаком;
- лавровий листок.
Свинину ретельно миємо під проточною водою, даємо висохнути. Потім нарізаємо невеликими брусками.
Розігріваємо сковорідку, додавши ложку олії. Обсмажуємо шматочки м'яса близько п'яти хвилин, періодично помішуючи, поки вони не покриються апетитною скоринкою з усіх боків.
До смаженого м'яса додаємо нашинковані моркву та цибулю, перемішуємо. Смажимо доти, доки цибуля не стане прозорою. Намагаємося частіше помішувати, щоб морква не згоріла.
Картоплю чистимо, миємо, нарізаємо такими ж кубиками за розміром, як шматочки свинини та запікаємо в духовці.
Зеленський вперше розкрив деталі операції "Павутина": яку роль у ній відігравали російські водії
"У мене немає стільки грошей": Тіна Кароль пояснила, чому більше не ходить на побачення
Гороскоп на завтра, 8 червня: Місяць у Скорпіоні вдарить у саме серце – знаки Зодіаку, будьте на чеку
Кордон за розкладом: як нові правила змінять виїзд з України з червня 2025 року
Наприкінці можна посипати готову страву свіжою зеленню та подрібненим часником. Подається печеня гарячою.
Читайте також:
Що можна приготувати із найдрібнішої картоплі з вашого городу: український рецепт
Готуємо картопляні пиріжки з сиром та шинкою на вафельних коржах. Рецепт
Схочеться добавки: як приготувати старовинні українські картопляні пироги. Рецепт