Експерти повідомляють, що лише за вересень 2022 року інфляція зросла на 24,6%. І зважаючи на все це далеко не межа, адже експерти прогнозують подальше підвищення цін на продукти.

Докладніше про ситуацію повідомляє інформаційний портал "НаПенсії".

Фахівці запевняють, що найбільше "підстрибне" у ціні м'ясо, хліб, молочні продукти та овочі.

М'ЯСО

Найбільше подорожчала курятина, сало та свинина. Насамперед підвищення ціни пов'язане з війною, адже у зоні бойових дій фермера були змушені скорочувати поголів'я худоби. А в деяких "найгарячіших" регіонах ферми були просто знищені. Експерти стверджують, що зростання цін з початку року склало близько 50% і зростатиме далі. Загалом м'ясо в середньому зросло в ціні на 7% порівняно з попереднім місяцем.

ХЛІБ

Підвищення хлібобулочних виробів також пов'язане, насамперед, із війною. Хоча зерна і зібрали достатньо, але зросла вартістю на енергоносії та пальне. Важливо відзначити, що хлібобулочні вироби щомісяця дорожчають приблизно на 10%.

МОЛОЧНІ ПРОДУКТИ

Подорожчання молочних продуктів безпосередньо з подорожчанням сировини. Та й війна внесла свої корективи, не на користь споживачів. Повідомляється, що восени молочка може додати в ціні 10%, а в зимовий - 20-25%.

Популярні новини зараз

Як приготувати лимонну воду для орхідеї, щоб вона постійно цвіла

Хитрість наших бабусь: що зробити, щоби до сковорідки нічого не прилипало

Буде ще один Майдан, після якого повернеться Крим: внучка відомого мольфара поділилася пророкуванням

Показати ще

ОВОЧІ

Ціна на овочі піднялася через підвищення вартості їхнього зберігання при врахуванні цін на енергоносії. На подорожчання також вплине підвищення ціни доставки через підвищення пального.

Читайте також: