Грибні супи – особливий вид мистецтва, який підкоряється далеко не кожній господині. Однак в рамках експедиції “52 стилі життя в Карпатах: відродження традиційних культур праці”, який організувували в рамках великого міжнародного проєкту 52 Carpathian Lifestyle Experiences було знайдено унікальний рецепт грибної юшки, яку готують в Карпатах.

Складники для грибної юшки:

  • білі гриби - 300-500 свіжих / або 60-70 грамів сушених білих грибів (можна взяти і ароматну суміш різних грибів, але найкраще звісно білі гриби);
  • сметана (можна сепараторну, якщо дуже кисла, можна робавити молоком!) - 1 л;
  • вода для юшки 2-3 л;
  • цибуля - 1 шт;
  • сіль - за смаком;
  • чебрець за бажанням

ПІДБИВКА та ж сметана (+ 100-150 мл для підбивки) борошно -2-3 ст. л.

ЗАКРИШКА цибулька-трибулька чи кріп чи за бажанням інша зелень.

Перед термічним обробленням гриби необхідно почистити. Для цього ніжка та капелюшок попередньо очищаються від великих частинок сміття: залишків лісового ґрунту, налиплих листочків та хвої.

Далі гриби замочуємо у холодній воді на години дві - замочування допомагає природним шляхом видалити частинки дрібного сміття з важкодоступних місць.

Популярні новини зараз

Готуємо гаманці та прощаємось із зарплатою: в Україні хочуть збільшити одразу 19 штрафів, 0 до 3400 грн

Темна сторона добрих намірів: на Франківщині затримали батька-вихователя, якого підозрюють у знущаннях над дітьми

Зимова погода повертається: оголошено другий рівень небезпеки через морози наприкінці квітня

Вдома під сонцем: Леся Нікітюк заінтригувала з Хмельницького на тлі чуток про вагітність

Показати ще

Підготовлений продукт заливаємо водою так, щоб вона повністю накрила м'якоть. Каструлю ставимо на вогонь та доводимо рідину до кипіння. На поверхні буде утворюватись піна: її потрібно обов'язково зняти шумівкою і продовжити варіння до готовності.

Залишити настоюватися під кришкою на годину мінімум (чим довше юшка стоїть, тим смачніша), після чого бульйон і гриби розділяємо.

В казан наливаємо домашню сметану і як закипить, то додаємо дрібно покришену цибулину. Ця суміш має покипіти 3-4 хвилини.

Після цього в казан додаємо гриби, тушкуємо їх в сметані 10 хв і вливаємо бульйон грибний.

При подачі посипати зеленню.

Читайте також:

Українців попередили: отруїтися можна навіть їстівними грибами. Що потрібно знати

Ідеальний маринад для білих грибів: секрет, яким користувалися наші бабусі

Як зробити смачні та соковиті відбивні з грибів. Рецепт