З сіллю, часником, лавровим листком, кмином, насінням кропу і навіть з лушпинням цибулі та цукром - як тільки українці не готують сало. Ще б пак, сало солоне — традиційний наркотик не лише для українців, а й для багатьох та багатьох інших народів. Навіть для тих, які з якихось причин сало їсти не повинні. Ось тільки, як виявилося, зберігати сало можна довгий час не лише у такому вигляді.

Продукти:

  • сало:
  • сіль:
  • чорний перець;
  • часник.

Сало потрібно вимити, обсушити та видалити шкуру.

Далі сало потрібно нарізати невеликими шматочками та прокрутити через м'ясорубку. Якщо її немає, можна використовувати блендер.

Перекладаємо паштет із сала в миску, додаємо пропущений через прес часник, сіль та перець за смаком.

Всю цю масу потрібно добре перемішати та накривши харчовою плівкою, залишити на ніч.

Популярні новини зараз

Світла не буде по всій країні: Укренерго вразив новими графіками відключення світла

Ось вам і друзі-сусіди: Польща має намір закрити весь кордон з Україною

Новий рік буде вегетеріанський: як змінилися ціни на курятину та свинину перед початком зими

Прозоріше ви ще не готували: рецепт справжнього українського холодця з коропа

Показати ще

Далі паштет розкладаємо по банках і стерелізуємо близько години.

Зазначимо, що на сьогоднішній день сало – задоволення не з дешевих. Ще б пак, домашнє сало станом на 11 жовтня в середньому коштує 199 грн/кг – що на 22,69 грн/кг більше, ніж у вересні, коду його середньомісячна ціна була 176,31 грн/кг. Такі дані наводить Мінфін .

При цьому також подорожчало солоне сало. Його ціна зросла на 39,85 грн/кг - з 221,68 грн/кг до 261,53 грн/кг.

Читайте також:

Як вибрати смачне та якісне сало: фахівці розкрили хитрощі

Найкраще робити запаси: в Україні подорожчало сало. Скільки коштує кілограм

Маринуємо варене сало на зиму: врятує будь-якої миті, навіть якщо закриють магазини

Як приготувати ароматне варене сало?