Для запіканки нам потрібно заготовити основу та заливання.
Для основи беремо:
- 500 г сиру;
- 500 г гарбуза;
- 160 г цукру;
- 4 великі яйця;
- 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю;
- цедру апельсина;
- ванільний цукор.
Для заливки: 100 г сметани, 100 г гарбуза, 1 яйце та 1 ст. л. цукру.
Важливо! Всі продукти повинні бути кімнатної температури.
Відразу вмикаємо грітися духовку на 160 градусів.
Для приготування сирного тіста складаємо в глибоку миску сир, цукор, ванільний цукор (можна замінити щіпкою ваніліну), розбиваємо курячі яйця та додаємо крохмаль.
Тіна Кароль не змогла обійтися без Світлани Лободи на концерті: "Хто така?.. Краще співатиму"
Грошей потребувати не будете: знаки Зодіаку, яких Зелена Змі в 2025 році обдарує багатством
Гідна страва для новорічного столу: рецепт салату "Сніжок" з куркою та кукурудзою, щоб хоч десь був сніг
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Пробиваємо всі інгредієнти занурювальним блендером – буквально за хвилину все перетвориться на гладку та однорідну масу.
Важливо! Звичайно, можна майже те саме зробити в кухонному комбайні, але найніжніша сирна суміш виходить виключно за допомогою занурювального блендера.
Переходимо до приготування другої складової – гарбузової. Тут все ще простіше: складаємо у миску всі інгредієнти (пюре з гарбуза, цукор, курячі яйця, апельсинову цедру, крохмаль).
Важливо! Гарбузове пюре найкраще готувати із запеченого гарбуза - так воно набагато густіше, солодше і ароматніше, ніж з вареного гарбуза.
Збираємо сирно-гарбузову запіканку: беремо по 1 столовій ложці кожного тіста і по черзі викладаємо їх у центр форму один на одного.
Читайте також:
Ідеально для осені: як приготувати цибульний суп із сухариками. Рецепт
Що починає відбуватися з тілом, коли ви повністю відмовляєтесь від м'яса