Знаменитий український лікар-педіатр вищої категорії та кандидат медичних наук Євген Комаровський розповів українцям, чим корисна картопля, яку так багато хто любить. Однак лікар заявив, що "все не так однозначно".

Цю інформацію Євген Комаровський оприлюднив на своїй сторінці у Facebook .

«Картопля: користь чи шкода? Розвіюємо міфи. З'їсти не можна відмовитись. Поговоримо про шкідливість та корисність картоплі. Невже він справді такий шкідливий, невже не вийде, поєднати поїдання картоплі зі стрункістю та здоров'ям? Все не так однозначно!» - підписав публікацію кандидат медичних наук.

Крім цього, у розмові Євгена Комаровського можна почути, що багато людей вважають картоплю дуже шкідливою і від неї може навіть розвиватися рак.

Молодая картошка
Молодая картошка

«Багато людей принципово переконані в тому, що їм картоплю не можна. Що картопля страшно шкідлива», - розповідає український лікар.

Популярні новини зараз

Заморозки вже не за горами: коли зміниться погода по всій Україні

Життя зміниться з сьогоднішнього дня: знаки Зодіаку, чия доля "перевернеться" після Повні

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Також лікар запропонував розібратися, що корисного у картоплі.

Найважливіше, що цей популярний овоч багатий вітаміном В і С.

«Головна особливість картоплі – унікальна. Вона створює тривале відчуття ситості. Картопля – це вуглеводи, насамперед крохмаль», - заявив лікар.

Важливо відзначити, що цей крохмаль не такий вже й шкідливий для людини. Він дає важливу мікрофлору та регулює обмін речовин.

"Тобто ми можемо зробити так, що стійкий крохмаль, який не впливає на рівень глюкози, не підвищує його різко, і доходить до товстого кишечника в незміненому вигляді, і там від нього купа користі - ми можемо зробити так, що його стане на 15 -20% більше", – продовжив Євген Комаровський.

Також лікар настійно рекомендує не їсти гарячу картоплю відразу, а дати їй охолонути. Саме так можна буде отримати більшу користь для організму.

Лікар Комаровський розповів, як у Путіна відмовляє мозок. Він переніс ковід

Ці дві ознаки свідчать про гірше: доктор Комаровський зробив важливу заяву щодо ГРВІ