У гарбузі міститься велика кількість вітамінів, таких як В2, В5, В6, РР, С1, Е, вітамін Т, що нормалізує в організмі обмін речовин, вітамін К, що покращує згортання крові.
Також цей овоч містить безліч макро-і мікроелементів – фосфор, цинк, кальцій, калій, магній, залізо. Вітамін А у гарбузі уповільнює процеси старіння, допомагає продовжити молодість та зміцнює імунітет. В цілому, вживання гарбуза обіцяє здоров'я та довголіття.
Гарбуз активно використовується у косметології, дієтології. У кулінарії також широко використовується цей овоч, і вважається він універсальним – з нього можна готувати основні страви, закуски та десерти.
У гарбузі дуже корисне насіння. Докладніше про це інформує сайт online.ua.
Насамперед варто сказати, що гарбузове насіння потрібно споживати вагітним жінкам під час токсикозу. Вони добре прибирають нудоту.
Бабусі і мами знають, що гарбузовим насінням можна «прогнати» глистів у дітей та дорослих. За рецептом, насіння треба їсти три дні, тоді глисти по-тихому «виселяються» з організму.
Гірчичний попрошок допоможе у боротьбі з усім: як це кошти багато століть рятує городників
Долар по 45 – не страшний сон? Аналітик розповів, чи подолає "зелений" таку позначку до Нового року.
Батькам краще купити заспокійливе: діти яких знаків Зодіаку мають дуже складний характер
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Лікарі також рекомендують споживати гарбузове насіння чоловікам після 35 років для профілактики простатиту. Ну і можуть мати сприятливий ефект на потенцію.
Вважається, що гарбузове насіння добре впливає на розумові здібності, а також запобігає алопеції у чоловіків.
Експерти відзначають, що найкорисніше те насіння, яке було висушене в природному середовищі - під сонцем.
Читайте також: