Мед особливо користується попитом в осінній період, коли різні застудні та вірусні захворювання заходять на вогник. Але щоб мед був корисним для організму, необхідно купувати натуральний продукт, без добавок і в перевірених людей.

Також важливо знати, як легко визначити підробку. Докладніше про це інформує УНІАН.

Спочатку слід сказати, що є кілька видів меду. Вважається, що назва меду залежить від виду квітів, з яких бджоли збирають пилок. Ну і зрозуміло, кожен вид меду має свої характеристики і корисні властивості.

Липовий мед. Найпопулярніший в Україні. Його часто використовують для лікування застудних захворювань. Містить калій, сірку, кальцій, мідь, цинк, йод, фосфор та інші важливі елементи. Сам продукт світлий, солодкий, має квітковий запах.

Гречаний мед. Темніший і гіркуватий. Також відмінно підходить для лікування застуди та грипу, а також допомагає при проблемах зі шлунково-кишковим трактом, виразці шлунка, авітамінозі, також він тонізує організм і чистить кров.

Каштановий мед. Дуже рідкісний і не має великого попиту. У складі такого меду є кальцій, калій та марганець. Засіб має антибактеріальні та протигрибкові властивості, позитивно впливає на судини, що робить його відмінним засобом при терапії варикозного розширення вен.

Популярні новини зараз

Тепер ТЦК знайде кожного? Як "відстежуватимуть"

Ви здивуєтеся, але мити унітаз - не обов'язково: просто додайте в бачок туалету

Пень можна прибрати з ділянки без викорчування: 3 способи, які заощадять ваші гроші

Мобілізація юнаків від 18 років: ухвалено революційне рішення

Показати ще

Акацієвий мед. Кращий із кращих, спектр його дії дуже великий. Не викликає алергії, тому його можна давати дітям.

Є ще один вид – мед чайного дерева (Манука) – але в Україні не зустрічається. Виробляють у Новій Зеландії.

Є кілька способів, які допоможуть зрозуміти перед вами підробка або справжній мед.

Скріншот із сайту УНІАН

Читайте також: