У православ'ї величезна кількість свят та пам'ятних дат. Але досить часто зустрічаються дати, згідно з достовірністю яких багато священнослужителів розходяться на думці.

Наприклад, у деяких регіонах України напередодні свята Покрови Пресвятої Божої Матері відзначають Покровську батьківську суботу, що цього року припала 8 жовтня. Однак, насправді цього пам'ятного дня немає. Докладніше про це повідомить Главред.

Настоятель Києво-Печерської лаври, митрополит Вишгородський та Чорнобильський Владика Павло стверджує, що у православ'ї такого дня, як Покровська батьківська субота, не існує. За словами священнослужителя, православні українці відзначають Дмитрівську поминальну суботу.

А взагалі будь-яка субота (крім тижнів від Великодня і до Вознесіння Господнього) вважається поминальною, коли можна відвідувати храм і молитися за покійних друзів та родичів, залишати поминальні записки у храмі, замовляти молебень. Також потрібно читати особливу молитву.

Скріншот із сайту Главред

Читайте також:

Популярні новини зараз

Румуни попросили Україну збивати російські дрони - сталося непорозуміння, але українці регочуть: "Член НАТО просить захистити..."

Наступного року виноситимете врожай тазиками: чим підгодувати грядки з помідорами восени

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще