Але коли людина починає пізнавати для себе нові технології, вона завжди ставить питання чи безпечно це, чи не станеться крадіжка особистих і банківських даних.

Нині дедалі більше людей переходять на безконтактні системи оплати. Сайт finance.ua розповідає, наскільки безпечно використовувати смартфон для безготівкових розрахунків.

Технологія NFS дозволяє швидко та безпечно передавати дані між пристроями на невеликій відстані. Технологія створювалася для оплати товарів через Інтернет. Функція NFS є в смартфонах, розумних годинниках, фітнес-браслетах. Завдяки їй смартфоном та годинниками можна оплатити покупки в магазині, проїзд у транспорті, розплачуватись у кафе та ресторанах, у кінотеатрах, у торгових центрах. Для того, щоб сплатити за послуги або товари, необхідно просто піднести пристрій до терміналу.

Експерти стверджують, що такий спосіб оплати є безпечним. Насамперед варто відзначити, що оплата здійснюється між пристроями на малій відстані не більше 4 см. Тобто випадково списати кошти з кишені, де знаходиться ваш телефон, не вийде. Через смартфон передати дані про платіжну картку неможливо, оскільки оплата провадиться дуже швидко за допомогою одноразового ключа, який створюється під кожен окремий платіж. Однак якщо смартфон був вкрадений або втрачений, тоді у зловмисників з'являється шанс списати ваші кошти, але якщо вийде розблокувати телефон.

Тому експерти рекомендують захищати паролями та біометричними даними свої пристрої. А у разі втрати гаджета, необхідно дзвонити до банку і терміново блокувати картку, яка підв'язана до телефону чи годинника.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Румуни попросили Україну збивати російські дрони - сталося непорозуміння, але українці регочуть: "Член НАТО просить захистити..."

Путін такого не очікував: російські військові масово труяться в Україні - почався справжній мор

Скільки тепер доведеться платити навіть за стару квартиру: що потрібно знати про нові податки

Забудь про "Крабов'є": новий рецепт салату "Оленка" з крабовими паличками та грибами

Показати ще