Ніхто не заперечуватиме, що дуже часто люди заварюють чай у пакетиках повторно. Одні роблять це з бажання заощадити, а інші – з раціональних причин. Навіщо викидати пакетик, якщо він здатний заварити ще одну чашку чаю?
Отже, суперечка щодо того, скільки разів можна заварювати чай у пакетиках, йде вже не одне десятиліття.
Наприклад, фанати чайних церемоній хоч і зневажливо ставляться до таких пакетиків, але при цьому вважають повторне заварювання справою цілком природною, тому що не всі сорти чаю "розкриваються" під впливом окропу відразу.
Інші ж кажуть, що повторне заварювання чаю робить його майже отрутою, провокуючи численні захворювання, від виразки до імпотенції.
Чайний пакетик можна використовувати лише один раз. І навіть якщо після другого заварювання ваш напій нічим не відрізняються, це не робить його безпечним для здоров'я. Справа в тому, що у вологому середовищі, яке утворюється після першого заварювання і залишається чекати на стільниці наступного разу, розмножуються грибки та бактерії.
До того ж після первинного процесу приготування починається окислення. Небезпечні і напої, консистенція яких помутніла і вкрилася плівкою. У них і залишених надовго пакетиках утворюється гуанідин – це токсична органічна сполука.
Мобілізація не торкнеться: кого викреслили зі списків ТЦК
Світлана Тарабарова вперше розкрила правду: всі її три вагітності були справжнім випробуванням
Пенсія під загрозою: українських пенсіонерів за кордоном змушують "перевірятись", інакше грошей не буде
Злата Огнєвіч показала весілля з відомим співаком, Решетній привітав: "Вже не Холостячка"
Регулярне споживання такого чаю може спричинити небезпечні наслідки для організму. Зокрема, ви можете відчувати запаморочення та нудоту. У перспективі заощаджений пакетик чаю може "втішити" захворюваннями шлунково-кишкового тракту, хворобами печінки та іншими неприємними наслідками.
Читайте також:
Ідеально під чай: незвичайний десерт із простої вівсянки. Рецепт
Якщо залишилася картопляне пюре: рецепт незвичайної фінської закуски
Незвичайний рецепт кексів з ківі: як приготувати соковиті ласощі