Кожну людину завжди спершу оцінюють зовні. Чистота взуття, нігтів, вух – це базові та необхідні процедури, без виконання яких не можна переступати поріг будинку.

І якщо почистити взуття і обрізати нігті не складе особливих труднощів, то ось з чищенням вух можуть виникнути проблеми. Адже при неправильному чищенні можна пошкодити слух.

Докладніше про це інформує сайт Факти, посилаючись на рекомендації лікарів.

Лікарі-отоларингологи стверджують, що якщо використовувати ватяну паличку для чищення вух, то можна пошкодити барабанну перетинку або пошкодити вушний канал, через що може початися гниття. Це ж загрожує втратою слуху. Зазначено, що через неправильне використання вушних паличок може утворитися сірчана пробка. Якщо пробка стане досить щільною, її потрібно видаляти тільки у фахівця.

Лікарі пояснюють, що користуватися ватяними паличками можна, але виключно для очищення вушної раковини, але ніяк не для того, щоб лізти їй усередину.

Зараз в аптеках продається багато засобів для чищення вух. Особливо ефективні засоби у вигляді спрею. Так вони «виштовхують» сірку вуха на поверхню, і тоді вже можна використовувати вушну паличку.

Популярні новини зараз

Кожен другий гробить своє здоров'я: яку популярну олію не можна використовувати для смаження

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Життя зміниться з сьогоднішнього дня: знаки Зодіаку, чия доля "перевернеться" після Повні

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

Читайте також: