Кожному туристу, який бував в Карпатах доводилось куштувати традиційні страви Гуцульської кухні, а той, хто ще не спробував, має можливість приготувати за цим рецептом один з найпоширеніших смаколиків.

Інгредієнти:

  • картопля варена 1 кг;
  • картопля сира 1 кг;
  • яйця 1 шт;
  • сіль до смаку;
  • борошно 350 - 400 г;
  • масло для змащування 30 грам;
  • шкварки чи підсмажена цибулька.

Одну частину картоплі відварюємо в мундирі до готовності, очищуємо, тремо на терці або пропускаємо через м’ясорубку.

Сиру ж картоплю чистимо і натираємо на дрібній тертці. Потім трохи віджимаємо зайву вологу.

Все змішуємо, додаємо куряче яйце, борошно, сіль.

Формуємо вироби у вигляді кульок або пальчиків і опускаємо їх в киплячу підсолену воду. Після того, як книдлі спливуть, готуємо їх дві хвилини.

Популярні новини зараз

Яйця коштують як крило літака: українцям розповіли, чого очікувати по цінам, краще не стане

Морква на підвіконні - цілком реально: як виростити овоч без городу у себе в квартирі

Ілон Маск вирішив підколоти Зеленського після слів, що Україна – незалежна країна

Просто складіть свою дату народження: що ця унікальна цифра розповість про ваші переваги та слабкості

Показати ще

Потім їх потрібно відкинути на друшляк, викласти на посуд і заправити смаженим салом.

Читайте також:

Порізана картопля з фаршем: рецепт ситного сніданку на всю родину

Додаємо сир та ковбаску: незвичайний рецепт "дачних голубців"

Ласощі до чаю: як зробити солодкі цукати з гарбуза. Рецепт