Вже ні для кого не секрет, що "мобілізованими" з ОРДЛО Путін затикає будь-які дірки, де не вистачає військ РФ. Ще б пак, саме вихідці з "ЛНР" і "ДНР" йдуть у бій першими під керівництвом офіцерів РФ і часто стають просто "гарматним м'ясом". На другій лінії - "ополченці" з бойовим досвідом, якими також керують росіяни і лише третю, тилову лінію складають підрозділи з РФ. Не дивно, що солдати з ополчення ДНР звертаються до всіх із проханням допомогти їх озброїти, адже ситуація є плачевною. Іноді просять навіть радянські каски.

Про те, що мобілізованим в ОРДЛО катастрофічно не вистачає обмундирування та одягу, постійно говорять дружини бійців. Усі бойові виплати, розповідають вони (а це до 70 тисяч рублів на місяць), йдуть на одяг та передачі для воюючих чоловіків.

"У них з обмундирування тільки кепки задрипані, кожному видали. На сімнадцять людей - один броник і одна каска радянських часів, більше нічого. Як так можна воювати, не знаю", - обурюються мобілізовані дружини.

От і не дивно, що волонтери збирають цим солдатам усе, що просять. Іноді їхні бажання просто не піддаються жодній логіці.

Нагадаємо, що ще 19 лютого 2022 року в "ДНР" та "ЛНР" було оголошено загальну мобілізацію. Так, наприклад, глава "ДНР" Денис Пушилін звернувся тоді до всіх чоловіків, які проживають на території сепаратистів і "здатні тримати в руках зброю", із закликом захистити "свої сім'ї, Донбас та всіх російських людей".

З того часу з республік заборонено виїжджати всім чоловікам віком від 18 до 55 років, а по квартирах місцевим жителям розносять повістки про "загальну мобілізацію". Таким чином, з початку війни з Україною у самопроголошених республіках Донбасу примусово мобілізовано десятки тисяч мешканців. При цьому призовники відчувають брак медичної допомоги, обмундирування і навіть їжі.

Популярні новини зараз

Андрій Данилко вперше показав свої шикарні апартаменти з декількох квартир на Хрещатику

Як правильно посадити півонії восени, щоб вони пишно цвіли, а бутони були розміром з м'яч

Секрет хитрих француженок: як зберігати хліб, щоб він не черствів і залишався свіжим – додайте це до хлібниці

Потап закордоном похваливася новим життям в обіймах зірки "Відчайдушні домогосподарки": "Попереду чудові часи"

Показати ще

Читайте також:

Путін розбив окуляри і не побачив, як над ним жартували одразу три президенти на очах у преси. Відео

Проблеми з перекладами Monobank: що сталося і чи треба хвилюватися. У банку все пояснили

Авторитетний російський репер випустив кліп про відставку Путіна. Уся країна почула. Відео