Тим, хто щоденно слідкує за ситуацією на фронті, давно відомо, що росіяни готуються в серпні до наступу на Кривий Ріг та Миколаїв. Саме тому вони вже стягнули на південь України понад 30 батальйонно-тактичних груп. От тільки штати БТГр неповні, забезпечення слабке, а солдати ненавчені та демотивовані, тому військові експерти прогнозують їм на півдні України котел.

Так, в інтерв’ю ТСН в ійськовий експерт Олег Жданов розповів, що ЗСУ можуть взяти в котел близько 20 тисяч російських окупантів на напрямку Херсон - Кривий Ріг.

"Від Кривого Рогу до Херсона, на правому березі, можуть бути до 25 тисяч. Фактично всі, хто хотів зайти - зайшли. Інший ешелон, який йшов з Криму, ми розгромили. Решта перебуває там - і тепер ми можемо "зачиняти" дверцята та починати вогневий контроль над усіма мостовими переходами, поромними переправами, над усіма понтонними мостами. І далі продовжувати громити їхні склади і бази забезпечення", - заявив він.

Зазначимо, що як повідомляє оперативне командування "Південь" у зведенні за 2 серпня на власній сторінці у Facebook, ситуація в операційній зоні на півдні України складна та напружена. Російська армія продовжує ведення бойових дій по займаному рубежу оборони.

"Ворог розпочав створення ударного угруповання на Криворізькому напрямку. Цілком імовірна і підготовка ворожого контрнаступу із подальшими планами виходу на адміністративний кордон Херсонської області", - йдеться у повідомленні ОК "Південь".

Також, за повідомленням українських військових, по рубежу Сухий Ставок - Білогірка ворог спробував провести розвідку боєм за підтримки двох танків. Успіху не мав. З втратами відійшов.

Популярні новини зараз

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Похорон Михалкова: лікарі вже не можуть врятувати улюбленця Путіна. Рідні шукають найкрасивішу труну

Як у старих фільмах: готуємо справжні полтавські галушки з м'ясом та грибами. Рецепт

Діти будуть у захваті: як вдома приготувати смачні мармеладні ведмедики на кшталт Haribo

Показати ще

Крім цього, російські окупанти протягом 2 серпня завдали два авіаційних та два ракетних удари по українських позиціях. Атакували з тимчасово окупованих територій Херсонщини та Миколаївщини, вздовж лінії зіткнення, гелікоптерами та реактивними системами залпового вогню "Смерч".

Читайте також:

В оточенні Путіна вже почалася серйозна паніка щодо його стану, - розвідка

Це ж тато у молодості: як виглядає позашлюбний син Арнольда Шварценеггера. Фото

Під 3% на 20 років: в Україні запускають програму доступних квартир. Хто зможе купити