На сьогодні вже ніхто не сумнівається, що те, що відбувається зараз в Україні – це потужний момент в історії країни, трагічний, важкий, але такий момент, коли саме українці перетворюються на провідну націю в Європі, яка бореться за свободу та національність. Росія ж, навпаки, опускається. Навіть в Ізраїлі впевнені у цьому.

Так, радянський правозахисник та дисидент, міністр та віце-прем'єр чотирьох урядів Ізраїлю Натан Щаранський у програмі "вТРЕНДde" розповів, що в результаті війни російський режим програє, а Україна виграє.

За словами експерта, президент Росії Володимир Путін недооцінив своїх супротивників: як Україну, так і західні країни, що, безперечно, вплинуло на хід війни.

"З одного боку, він явно недооцінив українців, не вірячи, що у них є нація, яка воюватиме і жертвуватиме своїм життям. З іншого боку, помилився з приводу Заходу, думаючи, що зможе шантажувати та залякувати ядерною загрозою", – сказав він. .

За словами Щаранського, у перші тижні війни Захід боявся давати зброю Україні, щоб не дратувати Путіна. Але страх подолали та зрозуміли, що це боротьба не за територію, не за Донбас, а за зміну правил гри.

Путін намагається все змінити. Захід зрозумів, що перемога чи поразка України – це перемога чи поразка Заходу, свободи. І об'єднався. Як цього вистачить? Не знаю, тому що Путін явно розраховував, ось прийде зима, "вони дровами палитимуть", - зазначив ізраїльський колишній високопосадовець.

Популярні новини зараз

Україна може бити за будь-якими цілями на території Росії: у Британії зробили важливу заяву

Як відмити каструлю, якщо вона сильно підгоріла: прості способи, про які не всі знали

Секрет досвідчених дачників: як позбутися надокучливих кульбаб на городі

Коли захотілося чогось смачненького: рецепт незвичайної та ситної запіканки з пельменів та сиру

Показати ще

Читайте також:

Просто нелюд: Путін наказав ударити ракетою по зупинці. Люди не вижили

Жалоба для всієї України: окупанти позбавили життя одразу 53 українських військовополонених

Закликати не будуть: Рада запровадила відстрочки для українців. Кого торкнеться