Якщо вже дуже набридли звичні страви і хочеться приготувати щось нове, але з доступних продуктів, цей рецепт те, що потрібно.
Котлети "Хасан-паша" - це соковиті котлетки з м'ясного фаршу та картопляного пюре. Котлети, як правило, готуються з яловичого фаршу, у середині робиться поглиблення та кладеться картопляне пюре. Можна подавати такі котлетки як самостійне блюдо без гарніру.
Складові:
- картопля 5 шт;
- твердий сир – 50 г;
- молоко – 3 ст. л (30 мл);
- сіль/перець - щіпка.
Начинка:
- м'ясний фарш – 500 г;
- яйця – 2 шт.;
- капуста – 150 г;
- рослинна олія – 30 мл;
- часник – 2 зубчики;
- цибулина – 1 шт;
- борошно - 60 г;
- зелень (за смаком);
- сіль перець
Соус:
- томатна паста – 60;
- сметана – 2 ст.л (з гіркою);
- тепла вода – 300 мл;
- твердий сир – 100 г
Картоплю перш за все відварюємо до повної готовності.
До фаршу додаємо шатковану капусту, а часник пропускаємо через тисняву. У цю ж масу необхідно стерти цибулину і додати решту продуктів за рецептом.
Тіна Кароль не змогла обійтися без Світлани Лободи на концерті: "Хто така?.. Краще співатиму"
Лимон для схуднення не вранці, а перед сном: як правильно вживати, щоб кілограми танули
Снігу по пояс і мінус 15: "Льодовиковий період" увірвався в Україну - погода на вихідні влаштує Апокаліпсис
Син Віктора Павліка заробляє гроші в 3 роки: Катя Репяхова розповіла, що робить
Деко для випікання змащуємо маслом, формуємо з фаршу котлетки і викладаємо не зовсім близько один від одного.
З котлеток необхідно зробити "човники" і відправити їх у розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хв.
У поглиблення напівготових котлет потрібно викласти картопляне пюре і знову поставити в духовку до готовності приблизно ще 25-30 хвилин.
Кожну котлетку посипаємо сиром натертим. Томатну пасту змішуємо з водою та отриманим соусом (соус можна замінити і на томатний сік) поливаємо котлети і знову відправляємо в духовку до зарум'янювання.
Читайте також:
Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь
Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт
Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт