Шакшука-це яєчня в томатному соусі, приготованому з овочів. Дане блюдо прийшло в землю обітовану з Тунісу, саме ця країна вважається батьківщиною незвичайного сніданку.

Інгредієнти для рецепта шакшуки:

  • яйце;
  • болгарський перець;
  • помідор;
  • гострий перець чилі;
  • цибуля;
  • томатна паста;
  • 1 ст томатного соку;
  • вершкове маасло;
  • масло;
  • цукор;
  • Спеції: сіль, чорний перець, зіра, копчена паприка;
  • зелень

Як приготувати яєчню по-єврейськи:

1) Лук потрібно почистити, промити, нарізати півкільцями і відправити на добре розігріту сковороду з оливковою олією.

2) Далі нарізаємо часник в сковороду, туди ж відправляється вершкове масло і порізаний болгарський перець. Додаємо спеції за смаком.

3) Тим часом слід зайнятися помідорами-їх слід нашаткувати кубиками. Крім того, нарізаємо гострий перець чилі і теж кидаємо до підсмаженого цибулі з солодким перцем. Солимо за смаком.

Популярні новини зараз

Збирали все життя, а отримали податок: українців чекає "подарунок" на Новий рік

Гречка вже наздоганяє яйця, а от макарони дешевшають: скільки коштують крупи в середині листопада

Леся Нікітюк зібралася заміж: правду вивідала Маша Єфросиніна, а телеведуча відповіла, коли

Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."

Показати ще

4) Ємність для смаження накриваємо кришечкою і тушкуємо вміст на середньому рівні тепла п'ять-шість хвилин, після чого додаємо томатну пасту і томатний сік. Щоб компенсувати кислотність, всипаємо трішки цукру.

5) Далі, за допомогою дерев'яної ложки слід виконати невеликі поглиблення за кількістю яєць в томатної суміші. Воронка повинна бути такої глибини, щоб було видно дно сковорідки і вбиваємо туди яйця.

6) солимо, ставимо на мінімальний вогонь і чекаємо, поки приготується білок. За бажанням, можна додати чорного перцю.

7) тепер посипаємо все порізаною зеленню і поливаємо трохи оливковою олією для аромату.

8) подавати Шакшуку потрібно в тій сковороді, в якій вона власне, готувалася. Чудово поєднується з білим хлібом.

До речі, це блюдо негласно в Ізраїлі називають "антипохмеліном", так як смак його особливо хороший і приємний організму після весело проведеної ночі з великою кількістю алкоголю.

І ще, деякі господині додають в блюдо сир, ковбасу, смажені або варені сосиски, а іноді і курячу грудку. Однак, важливо пам'ятати, що в справжньому єврейському блюді ніколи не змішуються сир і м'ясний продукт, так як це суперечить правилам кашрута.

Читайте також:

Це по-українськи: як приготувати смачний капусняк з пшоном. Рецепт наших бабусь

Швидкий сніданок: як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт

Всього лише три картоплі, терка і яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт