Шакшука-це яєчня в томатному соусі, приготованому з овочів. Дане блюдо прийшло в землю обітовану з Тунісу, саме ця країна вважається батьківщиною незвичайного сніданку.
Інгредієнти для рецепта шакшуки:
- яйце;
- болгарський перець;
- помідор;
- гострий перець чилі;
- цибуля;
- томатна паста;
- 1 ст томатного соку;
- вершкове маасло;
- масло;
- цукор;
- Спеції: сіль, чорний перець, зіра, копчена паприка;
- зелень
Як приготувати яєчню по-єврейськи:
1) Лук потрібно почистити, промити, нарізати півкільцями і відправити на добре розігріту сковороду з оливковою олією.
2) Далі нарізаємо часник в сковороду, туди ж відправляється вершкове масло і порізаний болгарський перець. Додаємо спеції за смаком.
3) Тим часом слід зайнятися помідорами-їх слід нашаткувати кубиками. Крім того, нарізаємо гострий перець чилі і теж кидаємо до підсмаженого цибулі з солодким перцем. Солимо за смаком.
Збирали все життя, а отримали податок: українців чекає "подарунок" на Новий рік
Гречка вже наздоганяє яйця, а от макарони дешевшають: скільки коштують крупи в середині листопада
Леся Нікітюк зібралася заміж: правду вивідала Маша Єфросиніна, а телеведуча відповіла, коли
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
4) Ємність для смаження накриваємо кришечкою і тушкуємо вміст на середньому рівні тепла п'ять-шість хвилин, після чого додаємо томатну пасту і томатний сік. Щоб компенсувати кислотність, всипаємо трішки цукру.
5) Далі, за допомогою дерев'яної ложки слід виконати невеликі поглиблення за кількістю яєць в томатної суміші. Воронка повинна бути такої глибини, щоб було видно дно сковорідки і вбиваємо туди яйця.
6) солимо, ставимо на мінімальний вогонь і чекаємо, поки приготується білок. За бажанням, можна додати чорного перцю.
7) тепер посипаємо все порізаною зеленню і поливаємо трохи оливковою олією для аромату.
8) подавати Шакшуку потрібно в тій сковороді, в якій вона власне, готувалася. Чудово поєднується з білим хлібом.
До речі, це блюдо негласно в Ізраїлі називають "антипохмеліном", так як смак його особливо хороший і приємний організму після весело проведеної ночі з великою кількістю алкоголю.
І ще, деякі господині додають в блюдо сир, ковбасу, смажені або варені сосиски, а іноді і курячу грудку. Однак, важливо пам'ятати, що в справжньому єврейському блюді ніколи не змішуються сир і м'ясний продукт, так як це суперечить правилам кашрута.
Читайте також:
Це по-українськи: як приготувати смачний капусняк з пшоном. Рецепт наших бабусь
Швидкий сніданок: як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт
Всього лише три картоплі, терка і яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт