В різних районах України є свій рецепт капусняка. Приготуйте за цим рецептом капусняк з пшоном - ситний і смачний суп, одну з традиційних страв української кухні.
Інгредієнти:
- м'ясо – 500-600 г;
- морква – 1 шт.;
- картопля – 5 шт.;
- пшоно – 200 г;
- рослина олія – 75 мл;
- цибуля – 1 шт.;
- свіжа капуста – 200 г;
- томатний сік – 1 л;
- сіль – 1 ст. л.;
- перець мелений – за смаком;
- зелень і сметана – за смаком.
Ставимо каструлю на 5 л на вогонь. Воду доводимо до кипіння і вкидаємо нарізане середными шматочками м'ясо свинини. Перемішуємо і залишаємо його варитися.
Тим часом миємо та очищаємо від шкірки 1 невелику морквину - її натираємо на крупній терці.
Очищаємо від шкірки 1 середню цибулину - нарізаємо кубиком.
Як тільки м'ясо зварилося до напівготовності , вкидаємо 5 середніх картоплин. Вкидаємо приблизно 1 ст. л. солі без гірки.
Якщо ви досить розумні, то ви зробите це: навіщо садівники обв'язують дерева колготками
Володимир Зеленський відреагував на заяви російського диктатора: "Путін бреше, ми не вперше..."
Ну хоча б тут ціни радують: у супермаркетах подешевшав цукор, але борошно взяло курс на здорожчання
Хлопець Лесі Нікітюк розповів, як довго вони з нею разом: "Таке почуття, ніби..."
Слідом відправляємо натерту моркву. Перемішуємо.
Далі підготуємо білокачанну капусту. Натираємо її на крупній терці.
Відміряємо 200 г пшона, відправляємо його в окрему ємність і заливаємо окропом приблизно на 10 хвилин. Пшоно вкидаємо у капусняк через 10 хвилин, як тільки ми закинули картоплю з морквою.
Тепер підготуємо засмажку. Ставимо сковорідку на вогонь. Добре її нагріваємо. Вливаємо рослинну олію. Додаємо нарізану цибулю. Смажимо її до золотистого кольору. Час від часу перемішуємо, щоб засмажка не підгоріла. Далі вливаємо 1 л томатного соку. Доводимо до кипіння, і даємо так посмажитися приблизно 5 хвилин.
Щойно приготується пшоно, дістаємо з капусняка всі 5 картоплин. Розминаємо їх виделкою і відправляємо картоплю назад у каструлю.
Слідом за картоплею у каструлю відправляємо натерту капусту.
Доводимо до кипіння і вливаємо нашу засмажку. Тепер даємо покипіти нашому капусняку приблизно 5 хвилин. Не забуваємо постійно помішувати, щоб не підгоріло.
Після чого даємо капусняку настоятися десь 20 хвилин і можна споживати.
Читайте також:
"Крапку поставлять у жовтні": астролог розповів, коли закінчиться війна в Україні.
По лінії тата: дочка Путіна терміново поїхала до Німеччини на процедури. Що з нею сталося.
Ліквідація Путіна: пройшла перша секретна зустріч олігархів і політиків.