Практично всі в світі впевнені, що військове вторгнення Путіна в Україну провалилося, і вийти з цієї війни такою ж потужною державою, як це було до 24 лютого 2022 року, Російській Федерації не вдасться. Більш того, Міністр оборони Великобританії Бен Уоллес впевнений, що російська армія виснажена за 77 днів війни і президенту Росії доведеться визнати, що в довгостроковій перспективі він цю війну програв.

Росія вивела підрозділи з Харківської області для реорганізації та поповнення своїх сил після важких втрат. У британській розвідці повідомляють, що такий крок є мовчазним визнанням нездатності РФ захопити ключові українські міста, де вони очікували обмеженого опору з боку населення.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства оборони Великобританії в Twitter.

При цьому Збройні Сили України продовжують контратакувати на північ від Харкова, відвойовуючи кілька міст і сіл у напрямку до російського кордону.

"Росія віддає пріоритет операціям на Донбасі, залишивши підрозділи, розгорнуті в Харківській області, вразливими для мобільних і високомотивованих українських контратакуючих сил", - сказано в повідомленні.

У Міноборони Британії підкреслили: незважаючи на те, що російським військам вдалося оточити Харків у початковій стадії війни, Москва все ж вивела частину військ для реорганізації і поповнення сил.

Популярні новини зараз

Від цього запаху запаморочиться голова: рецепт жаркого-запіканки з риби з салом і цибулькою

Результат вас точно здивує: навіщо наші бабусі кидали пігулку аспірину в унітаз

Смакота, від якої не відмовишся: рецепт відкритих листкових пиріжків з курячим філе, сиром та солоними огірками

Це потрібно зробити найближчим часом: чим підгодувати малину, щоб гілки ломилися від ягід

Показати ще

"Після відновлення ці сили, ймовірно, будуть розгорнуті на східному березі річки Сіверський Донець, утворюючи блокуючі сили для захисту західного флангу зосередження основних сил Росії і основних шляхів постачання для операцій в районі Ізюма", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Траур після весілля: захисниця Маріуполя розповіла, як швидко закінчилося щастя

Українці в паніці: ПриватБанк не працює по всій країні. Що потрібно робити

Штрафуватимуть, якщо не вимкнули ввечері світло. Будьте готові