9 травня, ввечері з'явилася інформація про загибель колишнього народного депутата і екс-глави Міністерства надзвичайних ситуацій Давида Жванії. Відомо, що Давид Жванія загинув при обстрілі в "сірій зоні", біля блокпоста ЗС РФ в селі Новопокровка Запорізької області, в 25 кілометрах від окупованої Запорізької АЕС.

Одним з перших про це передавати у Telegram радник глави МВС України Антон Геращенко з посиланням на власні джерела.

"У цій історії питань більше, ніж відповідей, особливо, що він робив у "сірій зоні"", - написав Геращенко.

Важливим уточненням, яке зробив Геращенко, є те, що Жванія нібито був неофіційним представником російської держкорпорації з атомної енергії Росатом.

Крім того, потрібно знати, що у колишнього члена проукраїнської партії "Наша Україна" (Блок Віктора Ющенка) Давида Жванії було російське громадянство.

Деякі Telegram-канали написали, що артилерійський снаряд потрапив в автомобіль Volkswagen, в його салоні були Жванія та інший пасажир – чоловік 1972 року народження. В результаті вибуху Жванія загинув, а другий пасажир вижив.

Популярні новини зараз

Доведеться викинути на смітник: де не можна ставити мікрохвильову піч, щоб вона не зламалася

Україна може бити за будь-якими цілями на території Росії: у Британії зробили важливу заяву

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Не випробовуйте долю: яку молитву читають перед випіканням паски

Показати ще

Тіло Жванії, за даними джерел, знаходиться на тимчасово окупованій території України, порушено кримінальне провадження за ч.2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів і звичаїв війни).

До слова, ім'я Давида Жванії часто фігурувало в історії з отруєнням Ющенка, оскільки він був присутній на вечері Ющенка з керівництвом СБУ і навіть нібито був серед організаторів цієї зустрічі.

Майже рік Жванія був у складі фракції Партія регіонів, звідки вийшов після розгону мирної акції на підтримку євроінтеграції в листопаді 2013 року.

До речі, колишній депутат Верховної Ради Олег Царьов вже підтвердив інформацію про загибель Жванії, але він не вірить в офіційну версію обставин події. За словами Царьова, за критику держперевороту 2014 року Жванія "потрапив у списки нелояльних і був засуджений СБУ на усунення".

"Давида вбили і труп вивезли в "сіру зону", щоб легалізувати смерть. Нібито не в СБУ його вбили, а на фронті випадково загинув, – написав політик у своєму Telegram-каналі.

Читайте також:

Схоже на ядерний гриб: що відбувається в Китаї. Путін натиснув не ту кнопку?

Подивіться на це: в Росії вимагають захопити Польщу і всю Прибалтику. Це здорові люди?

Почалося: Російські ТВ-канали зламані. Людям показали всю правду про вторгнення в Україну