Острів Зміїний-важливий стратегічний об'єкт, так як дозволяє повністю контролювати Чорне і Азовське моря, якщо розташувати на острові, наприклад, протикорабельні ракети. Крім того, в районі острова Зміїний є поклади газу і нафти. Не дивно, що Росія вирішила розмістити там власні збройні сили, відтіснивши українських прикордонників. Ось тільки в кремлівські плани втрутилися "Байрактари".

Так, українські війська в кінці квітня і на початку травня двічі вразили цілі в районі острова Зміїний. Спочатку-техніку, включаючи системи ППО потім знищили два катери проекту 03160"Раптор". Сьогодні ж оперативне командування "Південь" показало відео як українські захисники втретє атакували сили ворога на острові Зміїний у Чорному морі.

Таким чином, зараз на острові є багато поранених і загиблих після того, як українські воїни завдали удару 2-3 травня.

Стало відомо, що після нищівних ударів ЗСУ Росія готує рятувальну евакуацію своїх військових з острова Зміїний. Про це пише 24 канал.

За попередньою інформацією, евакуацію планують проводити морським шляхом.

Швидше за все, операція вивезення тіл і поранених буде проходити під прикриттям літаків Су-30СМ зі складу 43 авіаполку морської авіації Чорноморського флоту Росії. Саме такі винищувачі цілодобово чергують над тимчасово окупованим островом.

Популярні новини зараз

Не потрапіть на прийом: як українців обманюють при оренді квартир

Ще смачніше, ніж олів'є: рецепт салату з ковбасою, зеленим горошком та кукурудзою

Справжня весняна насолода: рецепт крабового салату з молодою капустою та яйцем

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Показати ще

Саму територію росіяни використовують як розвідувальну базу і, ймовірно, полігон для спецназівців, що виконують завдання на південно-західному узбережжі України.

Читайте також:

15-річна українка з простреленими ногами змогла вивезти поранених на машині.

Генерали повстали проти Путіна і почали зривати вторгнення в Україну.

Захищав Харків: не стало відомого українського чемпіона.