Військові експерти стверджують, що для захоплення Києва, столиці України, окупантам потрібно десь взяти резерв і привезти не менше 30-50 тисяч осіб. І правда, за словами радника глави офісу президента Олексія Арестовича, для взяття української столиці у ворога не вистачить сил- "потрібні три армії РФ, щоб це зробити". А ось що говорить міська влада.

Так, стало відомо, що на сьогодні оточення Києву не загрожує, але міська влада готова до будь-якого сценарію. Про це сказано в повідомленні в Telegram-каналі Київської міської державної адміністрації.

Зазначається, що Київ забезпечений усім необхідним. "Запаси розподілені, щоб ворог не знищив їх одним або декількома ударами", - йдеться в замітці.

Гуманітарний штаб міста за березень і квітень закупив і отримав від благодійних організацій понад 6 тис.тонн продовольчих товарів.

"Місто готує в достатній кількості також товари першої необхідності і ліки. На сьогодні оточення столиці не загрожує, але міська влада готова до будь - якого сценарію", - запевнили в КМДА.

Крім того, наголошується, що Гуманітарний штаб два місяці працював над забезпеченням необхідним категорій осіб, які залишилися в столиці і не могли самі подбати про себе.

Популярні новини зараз

Готуємося до Великодня: рецепт швидких канапе з яйцем, оселедцем та буряком

Навіть трьох штук вам буде мало: рецепт рулетів із лаваша "Морська фантазія" з додаванням рибних консервів

Секрет польських господарок: для чого в холодильник потрібно обов'язково покласти цукор

Вся підготовка - це 5 годин на полігоні, а потім - у пекло на фронт: історія українського воїна, який зник безвісти

Показати ще

"Щодня тисячі продуктових наборів видавали в районних гуманітарних штабах. Соціальна служба за підтримки волонтерів розвозила необхідне по домівках. Батальйони тероборони і чергові на блокпостах були забезпечені гарячим харчуванням", - розповіли в міській адміністрації.

Загалом допомогу в столиці отримали понад 200 тис.киян, констатували в КМДА.

Читайте також:

Почалося: потужні удари по Росії. Відео. Люди в паніці, військові боятися.

Тепер все серйозно: Україна відмовляється від радянської зброї і переходити на стандарти НАТО.

"Доведемо до провалу Путіна": Джонсон пообіцяв Зеленському добити окупантів.