Під прицілом російської армії можуть знову опинитися Київська, Житомирська, Сумська та Чернігівська області.

Про це заявив речник Міністерства оборони України полковник Олександр Мотузяник в інтерв'ю РБК-Україна.

"Повністю відкидати таку можливість не можна. Але в найближчій перспективі ми цього не бачимо. Підкреслюю, саме в найближчій. Оскільки, знову ж таки, для успішного наступу потрібно створити ударне угруповання. Зараз на території Білорусі деякі батальйонні тактичні групи Росії залишаються, вони здійснюють певні демонстративні дії, тим самим тримаючи наші підрозділи напоготові", - заявив він.

За словами спікера Міноборони, що стосується Києва, столиця на даний момент ще більше захищена, ніж це було раніше.

"Київ - це, безумовно, ласий шматок для російських окупантів. Зараз столиця добре укріплена і готова до оборони. Причому рівень цієї оборони не знижувався, а навпаки, постійно вдосконалюється. Якщо Росія коли-небудь і повернеться до питання наступу на Київ, то для цього їм потрібно буде зібрати величезну кількість військ. А зараз їм потрібна перемога на сході", - зазначив Мотузяник.

Офіцер також не виключив можливості вторгнення військ з боку Білорусі.

Популярні новини зараз

Секрет досвідчених городників: які овочі потрібно полити кропив'яним настоєм і що це дасть

Коли не можна стригти нігті: названі найнесприятливіші дні. Що кажуть прикмети

Показати ще

"Повністю відкидати таку можливість ми не можемо. Нам відомо, що станом на цей час окремі підрозділи Збройних сил Республіки Білорусь прикривають ділянку кордону з Україною і знаходяться в підвищеній бойовій готовності.

Але Білорусь своїми недружніми діями вже заплямувала себе в цій ганебній і несправедливій війні, яку Росія розв'язала проти нас. Заплямувала тим, що надає Росії свою територію, військову і цивільну логістику. Аеродроми, звідки злітають російські літаки і бомблять Україну. Ділянки для розміщення тактичних ракетних комплексів, якими Росія завдає ударів по нашій території. Тому повинні бути готові до будь-яких дій", - констатував він.

Нагадаємо, у Росії випустили льодяники, які допомагають від санкцій. "Будемо смоктати разом". Фото.

Також ми повідомляли, що у центрі Москви спалахнула потужна пожежа. Це знак з небес. З'явилося відео.

Тим часом, у Кремлі заявили, що відправили до Києва проект мирного договору. Подробиця.