З перших днів березня російські окупанти тримають місто Маріуполь в Донецькій області в оточенні і зривають всі спроби евакуювати звідти мирних жителів через "гуманітарні коридори". Місто знаходиться під постійними обстрілами авіації і артилерії російських військ, але те, що вони зробили сьогодні, 16 березня, просто не вкладається в голові.

Стало відомо, що російські окупаційні війська скинули надпотужну бомбу на Маріупольський драматичний театр, де переховувалися близько тисячі жінок з дітьми, які втратили будинок і чекали евакуації.

Про це написала Українська правда, посилаючись на міськраду Маріуполя, полк Азов, а також на посаду в Facebook нардепа від партії "Батьківщина" та екс-голови Донецької ОДА Сергія Тарути.

"Сьогодні рашистські війська цілеспрямовано і цинічно знищили драматичний театр в самому серці Маріуполя. Оцінити масштаб цього жахливого і нелюдського вчинку поки неможливо, тому що в місті тривають обстріли житлових кварталів", - повідомила Маріупольська міська рада.

Зазначено, що після бомбардування зруйнувалася центральна частина драматичного театру, а уламками завалило вхід в розташоване в будівлі бомбосховище.



Інформація про те, скільки під завалами загиблих відсутня, так як через постійні обстріли рятувальникам неможливо дістатися до місця, щоб розібрати руїни.
Популярні новини зараз

Без проблем можна з'їсти відразу 4 штуки: рецепт соковитих м'ясних котлет із пшоном по-єврейськи

Взимку ви точно не пошкодуєте, відкриваючи банку за банкою: рецепт маринованих баклажанів, які готуються цілими

Надя Дорофєєва відверто розкрила свій бутон: ось це ракурс

Українців, які виїжджають до Польщі, попередили про важливе нововведення

Показати ще

"Зараз йдуть жорстокі бої. Ніхто не може дістатися до завалів, ми не знаємо, чи є вцілілі. І найстрашніше - не можемо їх з - під завалів дістати", - кажуть у міськраді.

ДО РЕЧІ, нардеп Сергій Тарута звернув увагу на те, що в театрі йшли вистави виключно російською мовою, тому кричущий "порятунок" росіян, який забирає життя кількох тисяч жителів України - це дикість. Депутат звернувся до світової спільноти, щоб ті почули крики маріупольців, яких живцем поховали під руїнами.

Раніше Hyser писав, що у Чернігові росіяни розстріляли людей, які купують хліб. Багато жертв.

Також наш портал повідомляв, що Бойові чеченці йдуть на допомогу українцям - битимуть кадирівців. Фото.

Нагадавши, Зеленський ввів загальнонаціональну хвилину мовчання. Тепер щоранку о 09: 00.