Вранці 24 лютого 2022 року Росія почала повномасштабну війну проти України і насамперед війська РФ перейшли кордон під Харковом. Ось тільки російськомовний Харків триматися вже чотирнадцяту добу і здаватися "визволителям" не збирається.

До рук Служби безпеки України потрапив один з російських офіцерів, який не розповідав небилиці про "навчання", а чесно зізнався, що їхав на війну з Україною. Більш того, військовополонений зізнався, що на захоплення Харкова його взводу дали три дні.

"Була команда захопити місто, окупувати всі основні дороги, перекрити виходи цивільних і зайняти Харків", - говорить російський військовий.

Також чоловік зізнався, що російським військовим дали наказ стріляти у всіх, хто чинить опір, в тому числі в цивільних.

"Говорили взяти місто і чекати подальших завдань. Подальші завдання-наступати далі по території і брати інші міста", - сказав офіцер.

На питання, в якості кого Росія відправила його в Україну, військовий відповів "як миротворця", який мав звільнити Україну від нацистів.

Популярні новини зараз

Обов'язково побалуйте себе осінньою смакотою: рецепт фаршированих баклажанів з фаршем та рисом

Водіїв залишать без грошей: за нове порушення доведеться викласти 17 тисяч гривень

Без проблем можна з'їсти відразу 4 штуки: рецепт соковитих м'ясних котлет із пшоном по-єврейськи

Шикарний вигляд, городина за вікном та росіяни-сусіди: де живе Олег Винник у Німеччині

Показати ще

Відеозапис допиту опублікували на YouTube-каналі СБУ.

Ось тільки сталося так, що ЗСУ виявилися сильнішими і українці знищили росіян після артобстрілів. За словами затриманого, з його взводу залишилися двоє і коли вони опинилися в лісі самі, то прийняли рішення здатися в полон.

Таким чином, з усього взводу загарбників вижив тільки офіцер на відео і один з солдатів.

"Тепер всі поставлені перед ворогами завдання вивчають і документують слідчі і контррозвідники СБУ. Жоден загарбник не залишиться без покарання!"- інформують в СБУ.

Відзначимо, що незважаючи на пряме вторгнення, Кремль заперечує наміри окупації України і заявляє, що метою вторгнення є "демілітаризація і денацифікація України".

Також наш портал опублікував відео, на якому російський пілот, який бомбив житлові квартали мирного Чернігова, розповідає, як він це робив.

Нагадавши, у Харківській області українські захисники знищили повністю ворожу базу біля Дергачів.